BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Umulig å ikke smile

Første detaljer om Magic Leap-teknologien.

Slik demonstrerer Magic Leap teknologien sin. Hvordan brillene faktisk vil se ut er fortsatt uavklart.
Slik demonstrerer Magic Leap teknologien sin. Hvordan brillene faktisk vil se ut er fortsatt uavklart. Bilde: Skjermbilde
23. feb. 2015 - 13:28

Digi.no har tidligere omtalt Magic Leap, et selskap som jobber med en form for VR-teknologi som skal være enda mer realistisk og ambisiøst enn de etter hvert mange aktørene i bransjen. Konseptet deres skal være spennende nok til å ha tiltrukket seg storinvestering fra Google samt støtte fra flere anerkjente filmskapere, spesialeffekteksperter og andre i filmindustrien.

Informasjon om hvordan Magic Leap fungerer har imidlertid bare vært forbeholdt de få innvidde.

Nå har journalisten Rachel Metz i MIT Technology Review fått testet produktet under et besøk hos selskapets kontorer i Florida.

Metz kaller teknologien for «cinematisk virkelighet», og forteller at selve brillene er en tidlig prototype med synlig elektronikk og komponenter. Men det er ikke det som er poenget.

Ideen er at Magic Leap ikke skal skape en fullverdig 3D-verden som brukeren beveger seg i, slik tilfellet er med Oculus Rift og andre VR-sett (for eksempel Sonys Project Morpheus). Det er snarere snakk om utvidet virkelighet, der digitale objekter plasseres i den virkelige verden. Et konsept også Microsoft satser på med sine HoloLens.

Meget lovende

Selve teknologien baserer seg blant annet på en liten prosjektor som skinner lys på gjennomsiktige linser, som da retter lyset mot øyene, noe som bidar til at bildene rendret av Magic Leap blandes perfekt med virkeligheten. Ifølge Metz gjør denne løsningen at man knapt ser forskjell mellom de digitale elementene og den virkelige verden.

Selskapets grunnlegger, Rony Abovitz, unngår ellers å diskutere detaljene til teknologien, for å ivareta konkurransehensyn. Fremgangen skal imidlertid være oppsiktsvekkende: Magic Leap skal ha bygd sin første prototype i 2011, og har jobbet intenst siden den tid med å gjøre komponentene mindre. Det skal allerede finnes mer håndterlige varianter av brillene enn den uferdige prototypen Metz testet.

Målet skal være at det ferdige produktet skal ligne på litt tykke sportsbriller, koblet til en boks man har med seg, for eksempel i lommen. Veien dit er lang, og derfor bruker Magic Leap den betydelige investeringen fra Google og andre til å ansette store mengder eksperter - og inspiratorer. En av de som er ombord er science fiction-forfatteren Neal Stephenson, som har tittelen «futurist».

Metz beskriver noen av demoene hun prøvde, som blant annet viser et monster man kan holde i hånden, og som kan styres med en kontroller - det er mulig å zoome inn på 3D-modellen og studere den nærmere.

Abovitz vil naturligvis ikke gi flere detaljer om når produktet kommer og hvor mye det vil koste, bortsett fra at prisen vil være i nærheten av dagens mobile enheter, og at Magic Leap «ikke er langt unna».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra