Derfor er denne boksen redningen for bedrifts-TV
Mange kommuner, bedrifter og borettslag sitter i dag på et kablet nettverk for TV, og vurderer hvordan denne investeringen skal møte en fremtid med innhold som leveres i stadig større grad via nettet.
Løsningen flere nå velger er en unik TV-sentral fra GET TDC som distribuerer digitale TV-signaler uten behov for en dekoder per TV-punkt. Løsningen innebærer at man istedenfor å sette ut dekodere på hvert enkelt rom, kobler en sentral boks til det interne spredenettet som distribuerer digitale TV-signaler til alle rom.
Den sentraliserte løsningen jobber på kryss og tvers av koaksialnettverk, hybridfiber og IP-nettverk, for å utnytte alle mulighetene til å nå seerne med innhold akkurat der det passer seerne best. GET TDCs løsning muliggjør også at man kan distribuere egenprodusert informasjon via et enkelt HDMI-grensesnitt.
Dekoderfri løsning, enklere administrasjon
– Dette er hele TV-sentralen, sier Dennis Warnaar, systemingeniør hos GET TDC, og legger hånden på boksen.
Hele TV-sentralen? spør vi. TV-sentraler har til nå liknet 70-tallets datarom mer enn 2000-tallets serverparker, så det er litt vanskelig å se for seg.
– Jepp, hele TV-sentralen er samlet i denne boksen, svarer han. Der kan hele kabel-TV-tilbudet til for eksempel en kommune samles, og fordeles videre ut kombinert med egenprodusert innhold fra kommunen.
Som en demonstrasjon har Dennis satt opp en fjernstyrt mini-PC som er koblet rett til TV-sentralen. Slik kan innholdet kommunen lager sendes ut til alle mottakere i nettverket, om de befinner seg på gamle TV-er eller sitter på kontor med en PC-klient.
Flere nyere TV-er kan hente innhold rett fra IP-nettet, og trenger ikke spesiallagde koaksialnettverk og dekodere lenger.
Dermed er det lettere for kommuner, bedrifter og institusjoner å vise innhold som informasjonskanaler, lokale konserter og annet egenprodusert innhold.
For en kommune på Vestlandet var løsningen å gå hyperlokalt da de valgte GET TDCs sentraliserte TV-løsning. Faktisk så lokalt at seremonier i den lokale kirken nå sendes til alle eldrehjem via kommunens eget nettverk, som er en blanding av kabel-TV og IP-teknologi. Dette var til stor glede for de på eldrehjemmene som hadde vanskeligheter med å komme seg ut.
TV via unik TV-sentral
Et av målene for den nye TV-sentralen var å kutte ned på muligheter for feil som oppstår under drift, og unngå nedetid på tjenesten.
Et like viktig mål var å la alle som jobber for kommunen, for eksempel innen helse og omsorg, kunne konsentrere seg om den viktige jobben de gjør hver dag, og ikke måtte tenke så mye på teknologien rundt seg.
– Betjeningen skal drive med det de kan best: helse og omsorgstjenester, ikke være TV-konsulenter. Er det noe som er i bruk på en institusjon er det TV-systemet.
GET TDC sitt nye system har vært svært stabilt, og Dennis opplever nå at han slipper å bruke sin tid på drifting av kundenes TV-nettverk, men kan fokusere på å utvikle løsningen videre.
– Vi har hatt flere TV-sentraler i drift i et halvt år nå, og vi har aldri opplevd brudd. Målet er jo at løsningen er så god at alt går av seg selv og at betjeningen slipper å bekymre seg for tekniske problemer.
Bedrifter etterspør TV-tjenester
– Det er også er en stor økning i etterspørsel av TV-tjenester til bedrifter generelt sier Dennis. For bedrifter kan det være uheldig at ansatte ønsker å se på OL i et hjørne av skjermen mens det jobbes. Ikke fordi det nødvendigvis er uproduktivt, men fordi det tar massiv kapasitet fra nettet når hundrevis av PC-er skal laste samme TV-sending separat.
Med den sentraliserte TV løsningen fra GET TDC kan kundens ansatte se live tv, også på PC-og Mac-klienter, uten at det makser ut bedriftens bredbåndskapasitet.