IOC har ikke tillatt video fra lekene på Internett under Sydney 2000.
- Grunnen er at Internett ikke er avgrenset nasjonalt, slik som TV-signaler er. Hvis vi hadde tillatt TV på nettet, så hadde det brutt med de rettighetene for eksempel NBC har betalt for, og det vil vi ikke, sa IOCs pressetalsmann Franklin Servan-Schreiber til digitoday.no i juli.
Servan-Shreiber sa også at dette temaet skal diskuteres iløpet av året, og at de nok kommer til å åpne for slike rettigheter når gjeldende avtaler skal reforhandles.
Det amerikanske TV-selskapet NBC, som er den mest-betalende rettighetshaveren i OL, skal sende bredbåndsvideo til en begrenset gruppe abonnenter.
Phoenix-selskapet Axient Communications skal hjelpe NBC med å begrense videosnuttene til et gitt antall høyhastighetslinjer på bestemte steder.
Slik skal selskapet levere 10-minutters snutter med video gjennom NBColympics.com, dagen etter at snuttene har vært på NBC TV.
Fordelen for seerne er at de kan hente opp snutten når som helst, heller enn å måtte benke seg foran skjermen på faste tidspunkter.
En annen løsning som IOC ifølge Servan-Schreiber kikker på, er sted-sniffere. Det vil si teknologi som sporer en datamaskin som kobler seg til en tjeneste, og finner ut hvor den er. Deretter kan teknologien stenge ute maskiner som ikke er innenfor det definerte 'nedfallsområdet' for tjenesten.
Dette skal IOC teste gjennom selskapet Access1 i Australia.
Access1 installerer en egen ruter og parabolantenne hos bedrifter som vil være med på ordningen. Slik kan de ansatte se OL i små vinduer på PC-en sin i arbeidstiden, skriver Reuters.
De har inngått samarbeid med den kommersielle australske TV-stasjonen Channel 7, og skal også senere levere sport til bedriftenes PC-skjermer, med interaktivitet og e-handel i løsningen.