Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Securitas bytter ut all it-infrastruktur

Starter helt fra scratch.

Del

Man holder ikke lenge på konkurransedyktigheten i dag med PC-er fra 90-tallet. Dessverre er det slik at i takt med digitaliseringen utvikles også et trusselbilde i stadig negativ retning. Cyberkriminalitet er en realitet, og hackere finner stadig smartere måter å penetrere virksomheters nettverk på. Dermed blir sikkerhet den viktigste komponenten i dagens, og fremtidens, it-løsninger.

Når det norske kontoret til verdens største sikkerhetsselskap skulle bytte ut sin it-infrastruktur var det nettopp sikkerhet som stod i sentrum. Fantes det en totalløsning som var enkel å administrere og ga en god brukeropplevelse, samtidig som den var rustet til å bekjempe it-angrep?

7 STEG HACKERNE FØLGER NÅR DE ANGRIPER.

Startet helt fra scratch

Securitas er verdens største sikkerhetsselskap med over 345.000 medarbeidere fordelt på 57 land. Som Norges største leverandør av sikkerhetstjenester var det nettopp sikkerhet som var hovedfokus da de flyttet inn i nye hovedkontorer på Hasle tidligere i år. Her skulle hele it-infrastrukturen byttes ut, og Cisco fikk ansvaret – en avgjørelse Ole Kristian Aas, it-direktør i Securitas AS, ikke har sett seg tilbake på.

– Cisco var en av få leverandører med en totalløsning som ivaretar sikkerhet på en enhetlig måte gjennom en fremtidsrettet infrastruktur, sier han.

Dette er en «state of the art»-løsning med ende til ende infrastruktur som dekker hele Securitas AS sin it-infrastruktur – og det til Ciscos store glede; de hevder nemlig at en totalløsning innen sikkerhetsløsninger er fordelaktig, noe Securitas AS sitt valg er et synlig bevis på.

Ole Kristian Aas, it-direktør i Securitas. 
Ole Kristian Aas, it-direktør i Securitas. 

– Vi ønsket noe som var enkelt å administrere, forvalte og videreutvikle, og det fikk vi av Cisco. Vi er trygge på at denne infrastrukturen vil sikre optimal brukeropplevelse der alle komponenter er sømløst integrert, sier Aas.

Administrerende direktør i Cisco Norge, Sven Thaulow, har jobbet tett med Securitas AS i forbindelse med oppussingen av it-infrastrukturen. For han er det spesielt én ting som gjør samarbeidet ekstra spennende.

– Securitas AS er faktisk den første kunden i Norge til å anskaffe en så moderne og fremtidsrettet infrastruktur. Også er det ekstra hyggelig at et selskap som har sikkerhet som høyeste prioritet velger Cisco som leverandør, sier han. 

Hvor unik er egentlig denne løsningen?

Veldig, fordi:

Cisco ble født i 1984, bare ett år etter ARPANET (internettets «springbrett») tok i bruk TCP/IP-protokollen (den vanligste måten å dirigere datatrafikk på i dag) og med det ble til det internettet vi kjenner i dag. Allerede to år etter var Cisco ute med sin aller første ruter, AGS-ruteren, som støttet TCP/IP-protokollen. Siden den gang  har Cisco vært med å spre internett ut til alle verdens hjørner. Point being: Cisco kan internett, og har nå funnet en måte å bygge sikkerheten inn i det, ikke bare oppå.

– Denne løsningen består av mange forskjellige komponenter, men som alle samarbeider for å holde Securitas så sikkert som mulig. Den programvaredefinerte datasenterdelen heter Cisco HyperFlex, som gjør løsningen svært skalerbar. I kombinasjon med Cisco DNA sørger den også for at Securitas ivaretar sin drifts- og sikkerhetsforvaltning fra endepunkt til datasenter, forklarer Thaulow. 

VIDEO: Cisco DNA på under 5 minutter. 

I tillegg får Securitas en helt nyutviklet teknologi ved navn ETA (Encrypted Threat Analytics), som for første gang gjør det mulig å analysere kryptert datatrafikk uten å dekryptere først. Thaulow merker stadig større interesse.

– Vi opplever et enormt påtrykk fra markedet i dag rundt sikkerhet, og løsninger som tilpasser seg raske endringer i kundens behov. Det er gledelig fordi sikkerhetsløsninger er ett av våre aller største satsningsområder, sier Thaulow.

Som verdens største leverandør av infrastruktur er Cisco godt posisjonert til å bekjempe IT-angrep.

– Vi samarbeider tett med våre partnere for å sørge for at kundene får en solid løsning. Denne gangen spilte Conscia, en av våre gullpartnere, en stor rolle i å sikre en optimal brukeropplevelse der alle komponenter ble sømløst integrert, sier Thaulow.

Bygger og fornyer infrastruktur i rasende tempo 

Sven Thaulow, adm. dir Cisco Norge. <i>Foto: Cisco</i>
Sven Thaulow, adm. dir Cisco Norge. Foto: Cisco

Dagens teknologi og fremtidens teknologiske krav til sikkerhet i bedrifter øker. Et datasenter som er drevet av gammeldagse løsninger og som opererer med mange ulike sikkerhetsløsninger er ikke utviklet for å møte morgendagens teknologi. Dette er også tilfellet i Securitas. 

– Det er enhver it-direktørs drøm å kunne starte med blanke ark når man skal etablere en ny it-infrastruktur i et selskap. Vi ønsket å investere i en infrastruktur som ivaretar våre krav til sikkerhet, skalerbarhet, enkel administrasjon og samtidig investere i innovasjon. For oss var det Cisco som ble det naturlige valget, sier Aas.

Med Ciscos nye produktportefølje kan man raskere få full oversikt, spare tid og kostnader ved å velge en mer helhetlig sikkerhetsløsning. Når alt skjer på samme plattform blir det enklere å lage retningslinjer for eget nettverk, andre nettverk og andre skyløsninger. De fleste selskaper ønsker seg mer fleksible løsninger slik at de kan ta i bruk eksterne tjenester og integrere disse for smidige og mer effektive leveranser. Analyse, maskinlæring og sikkerhet er viktige komponenter i en slik fremtidsrettet løsning.

– Når vi nå bygger og fornyer vår infrastruktur i rasende tempo, må vi være årvåkne og ta oss tid til å debattere de vanskelige spørsmålene: Er vi sikre på at vår infrastruktur er godt nok beskyttet? Dette er kanskje spesielt viktig nå som kundene rigger seg for økt digitalisering. Vi mener en programvaredefinert grunnmur er riktig fundament, kall det en digital grunnmur, avslutter Thaulow.

Oppgrader sikkerheten, bli mer produktiv

IT-sikkerhet skal få det beste ut av virksomheten din.

Se alle produkter »

Den eneste arkitekturen i verden...

... Som klarer å analysere kryptert datatrafikk.

Les hvordan »
Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra Cisco Security