– Jeg så egentlig ikke for meg å bli her så lenge som jeg har vært. Men etterhvert innså jeg at kombinasjonen av så varierte, spennende oppdrag og så faglig sterke kolleger, som hele tiden bygger hverandre opp, vil være vanskelig å finne å andre steder, forteller Harneet Singh.
Singh forteller at han i utgangspunktet valgte Accenture fordi de er «best in class» og virket som et godt springbrett for karrieren.
– Jeg visste at Accenture var et stort anerkjent internasjonalt konsulentselskap, og så hovedsakelig på det som en god mulighet til å gjøre karriere og vokse faglig her, erkjenner han.
Selv jobber Singh med datavisualisering og data management, og er ansvarlig for fagområdet Insights i avdelingen Applied Intelligence. Der kombinerer de Big Data, Data Management, kunstig intelligens og datavisualisering, sammen med konsulentenes kompetanse innenfor forskjellige industrier for å hjelpe kundene navigere igjennom disse teknologiene og optimalisere driften sin.
– Kort fortalt handler rollen min om å gjøre data om til nyttig innsikt som bedriftene kan handle på. Jeg behandler store mengder data og gjør det forståelig og relevant for kunden gjennom visualisering. Vi mennesker er jo visuelle dyr, og får lite ut av å bli presentert et Excel-ark med masse overveldende tall, uansett hvor viktige de, poengterer Singh.
Han forteller at Accenture sitter på enormt mye kompetanse, og er et bra sted for de fremoverlente som ønsker å lære.
Les mer: Dette er Applied Intelligence-stillingene hos Accenture
– Accenture er stort internasjonalt selskap med utrolig dyktige mennesker overalt, som man alltid kan spørre om hjelp. Norge er et relativt lite marked, og det du ikke finner her finner du andre steder i verden. Det å kunne dra på teknologisk og forretningsmessig kompetanse fra hele verden er utrolig verdifullt.
I tillegg er det også svært gode muligheter for kompetanseheving og å gjøre karriere internt.
– Vi har et veldig godt rammeverk for faglig utvikling, inkludert karriereveileder og ditt eget øremerkede budsjett som kan brukes til kursing, sertifisering, konferanser eller andre læringsaktiviteter, sier han.
I Applied Intelligence-avdelingen jobber de etter Accentures egenutviklede metode som kombinerer kunstig intelligens, analyse og automatisering. Målet er å effektivisere kundenes verdikjeder og tilrettelegge for smidige endringsprosesser gjennom smart bruk av nye teknologier. Internt kan de dra på kompetanse og ressurser i 125 land, med blant annet 6000 eksperter på «deep AI», for å skreddersy tiltak basert på den enkelte virksomhets behov.
– Vi har både små og store kunder innenfor alle industrier som forventer kvalitet, så derfor setter vi sammen større og mindre kryssfunksjonelle team tilpasset for hvert oppdrag.
I dag er de 35 kvinner og menn som jobber i Applied Intelligence, hvorav fem jobber med visualisering.
– Typisk består et team av prosjektleder, utviklere, analytikere og designere. Data er kjernen i det vi driver med, og som konsulent er det viktig å kunne se det store bildet av hvordan teknologi påvirker kjernevirksomheten til kundene, understreker han.
– Alt vi gjør munner ut i konkrete verdiskapende tiltak. Veldig mye handler om å effektivisere driften, som både kan spare selskapet for penger, og resten av samfunnet for ineffektiv ressursbruk og unødvendig utslipp.
Nylig vant et av teamene hans, som jobbet for «et stort internasjonalt energiselskap», en intern pris for måten de digitaliserte og effektiviserte forsyningskjeden deres. De hjalp selskapet blant annet med å ta i bruk smidig arbeidsmetodikk på IT-utvikling og digital utvikling for å forbedre innkjøp og logistikk, med svært gode resultater.
– Det var utrolig kult, og spesielt siden vi satt igjen med en helt ny metode for å levere rask verdi for kunden og samtidig gi dem nye metoder å jobbe på som de tar med seg videre. Metodikken anvender vi nå på flere andre kunder og leveranser, forteller Singh engasjert.
Singh forteller at det var litt skummelt i starten som nyutdannet, men at et solid opplegg for nyansatte gjorde at han raskt senket skuldrene.
– Heldigvis var det et veldig godt opplegg for oss som kom rett fra skolebenken. Vi var et ganske stort kull med nyansatte som hadde mye «onboarding» sammen før vi ble spredt ut i ulike avdelinger. Det gjorde at jeg umiddelbart fikk et veldig godt internt nettverk som jeg fortsatt har masse nytte av i dag, forteller han.
Læringskurven var svært bratt, men kombinasjonen av et godt sosialt og profesjonelt miljø gjorde det mye lettere.
– Du har selvfølgelig den vanlige lønningspilsen, men også alle tenkelige grupper du kan engasjere deg i – alt fra golf, ekstremsport og e-sport, til faglige grupper.
– På jobb så får du mye ansvar fra starten av, men samtidig mye støtte, og det tilrettelegges for en sunn balanse mellom jobb og fritid. Alt ligger til rette for at du kan gjøre lang karriere og alltid bli utfordret, avslutter Singh.