– Det motiverer meg å vite at koden jeg skriver bidrar på veien mot målet om netto nullutslipp
– Selv om det er mange fordeler med å være konsulent, så ønsket jeg å prøve meg inhouse. Det er viktig for meg å føle at jeg er en del av et fellesskap som jobber mot et høyere formål.
Det sier Mia Olea Vettestad, som etter to år i konsulentbransjen startet i jobben som softwareutvikler i DNV i fjor.
– Jeg startet min profesjonelle karriere på hjemmekontor midt under pandemien i et konsulentfirma i Oslo. Men etter to år og en lærerik start på arbeidslivet ønsket jeg å søke nye utfordringer.
Mia hadde først hørt om DNV da hun tok sivilingeniørgraden sin med spesialisering i Kybernetikk og robotikk ved NTNU, og alt føltes riktig da hun ble tilbudt jobb som programvareingeniør i selskapet.
– Utgangspunktet for at jeg ønsket å bli ingeniør var at jeg ville bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. Gjennom prosessen med å søke jobb i DNV innså jeg at selskapets verdier ikke bare er en markedsføringsgimmick som høres fint ut på papiret, men noe alle her virkelig er stolte av.
DNV er mest kjent som verdens ledende klasseselskap og rådgiver for maritim industri, men det nesten 160 år gamle selskapet huser også et av Norges største IT-miljøer. DNV er en uavhengig stiftelse som har som formål å sikre liv, verdier og miljø.
– Formålet til DNV har vært en del av selskapets identitet siden dag én, og det føler jeg er en del av alle jeg møter i DNV også. Det er ikke bare tomme buzzwords.
DNV har over 12 000 ansatte og kontorer i over 100 land, som alle har dette som felles formål.
– Det er mye samarbeid i DNV, og det er ikke slik at jeg bare sitter i et hjørne og skriver kode for meg selv. Jeg synes at det er en veldig sosial jobb. Jeg jobber i et tverrfaglig team som jobber med spennende utfordringer og som løser reelle problemer skipsnæringen står overfor. Det motiverer meg å vite at koden jeg skriver bidrar på veien mot målet om netto nullutslipp av drivhusgasser innen 2050.
Personlig utvikling i fokus
Da Mia først søkte jobb i DNV var det knyttet til bakgrunnen hennes innen kybernetikk. Men under søknadsprosessen innså hun at hun ønsket å fortsette å programmere og skrive kode.
– Så jeg var åpen om det med DNV og de hjalp meg å navigere gjennom selskapet. De fortalte at vi har en avdeling i Maritime som også driver med softwareutvikling, som var akkurat det jeg lette etter.
I dag jobber Mia med å utvikle og vedlikeholde webapplikasjoner for skipsklassifisering.
– Hele prosessen med å søke jobb i DNV bare fikk meg til å ønske å jobbe her enda mer. De viste at de ønsket å satse på meg, og det fikk meg til å føle meg velkommen.
– DNV legger også til rette for at ansatte skal kunne bytte jobb internt i selskapet, så det er gode utviklingsmuligheter her.
Teamet hennes består av mange ulike fagdisipliner, mens Mia jobber som utvikler.
– Jeg vet ikke hva jeg liker best ennå, så jeg er ofte gjennom hele stacken i løpet av arbeidsdagen. Heldigvis har vi mange forskjellige disipliner i teamet mitt, og i og med at jeg er fersk så får jeg alltid rask hjelp fra kollegaene mine når jeg sitter fast med en oppgave.
Mia forteller at hun også setter pris på den varierte arbeidshverdagen i DNV.
– Noen ganger har jeg dager med mindre oppgaver, mens andre dager har jeg kanskje en oppgave som går over en uke. Vi har også ingeniør-kollegaer som våre sluttbrukere, som vi jobber tett med. Jeg får også mulighet til å reise ut og møte kundene våre, og var for eksempel nylig på Stord, som var veldig interessant.
Hun legger til at selskapet også gir henne muligheten til å bygge kompetanse på andre siden av kloden.
– Fra september skal jeg jobbe tre måneder i Singapore for å lære mer om sertifisering av skip og se bruken av de digitale verktøyene vi utvikler på nært hold. Dette er en del av et kunnskapsdelingsprogram DNV tilbyr.
Viktig og givende arbeid
Romeo Jr Gianan Avila er utdannet elektroingeniør med mastergrad i Sikkerhet, pålitelighet og vedlikehold fra NTNU, der han skrev masteroppgave om funksjonell sikkerhet i samarbeid med DNV. Etter samarbeidet ble han spurt om ikke han ville stille til intervju, noe han gjorde.
– Da jeg fikk høre om DNV tenkte jeg: Wow, her har jeg virkelig lyst til å jobbe, og det er midt i blinken innenfor mitt fagfelt. Så jeg følte meg veldig heldig da de tilbød meg en praksisplass, som etter hvert førte til fast jobb som konsulent innen funksjonell sikkerhet.
Romeo forteller at han er veldig bevisst på viktigheten av arbeidet han gjør innen sikkerhet.
– Jeg jobber innen cybersikkerhet og funksjonell sikkerhet, som begge er veldig delikate og utfordrende jobber. Jeg er mest fokusert på olje- og gassystemer, der vi sjekker om de overholder kravene til cybersikkerhet. Sikkerhetsbrudd kan potensielt få store konsekvenser, så det føles godt å gjøre en såpass viktig jobb og samtidig få betalt for det.
Romeo er opprinnelig fra Filippinene, og har jobbet som ingeniør både der og i Saudi Arabia tidligere. Noe som imponerte ham da han startet i DNV, var alle ansattgodene.
– I DNV får vi veldig mange verdifulle goder som seks ukers ferie, firmahytter, shuttlebuss til og fra jobb, veldig god og billig kantine og kaffebar, og for dem med barn så har DNV en egen barnehage på campus, forteller han og fortsetter:
– Vi har også faglige sosiale og faglige nettverk som Tech Community, og over 30 ulike sportslag. Jeg sitter i tennisstyret, og vi har kanskje en av Norges beste tennisbaner med magisk utsikt over Oslofjorden – hvor kult er ikke det?
DNVs ansatte disponerer også mange kajakker og tre forskjellige seilbåter, som Mia pleier å utnytte seg av.
– Jeg deltar på kajakkpadling og det hender at det arrangeres kajakklunsj. I fjor deltok jeg faktisk på et seilkurs, selv om jeg aldri hadde seilt før. Vi har også sauna her, og du kan ta en svømmetur hele året. Bortsett fra det har vi sannsynligvis en av de fineste kontorlokalene, avslutter hun.
Karriere- og utviklingsmuligheter
Gjennom læring og utvikling kan du gjøre en forskjell!
Finn ut mer »Jobber hos DNV i Norge
Er DNV neste steg i karrieren din? Se hvilke muligheter vi tilbyr.
Finn ut mer »