– Motiverende å vite at arbeidet vårt har en direkte påvirkning
For mange nyutdannede ingeniører kan overgangen fra studier til arbeidslivet være både utfordrende og spennende. For Ola S. Grønningsæter, en fersk ansatt i DNVs avdeling for kybernetikk og kontrollsystemer i Trondheim, startet reisen på en litt tilfeldig måte.
– Jeg visste egentlig ikke så mye om hva DNV drev med, annet enn at de var kjent innen maritime sektor. Men på en NTNU-ekskursjon til Sør-Korea fikk vi besøke DNVs kontor i Busan, og det var der jeg først hørte om alle mulighetene i selskapet, forteller Ola.
Etter besøket i Busan, sendte DNV en liste over aktuelle stillingsannonser for alle deres kontorer i Norge.
– Jeg søkte da på en stilling som kybernetiker og ble ansatt. Det var egentlig ganske rett fram, sier han med et lunt smil.
DNV ble nylig kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i Randstads arbeidsgiverundersøkelse for 2024. Dette er andre gang DNV vinner kåringen.
En lærerik start på karrieren
Stillingen i DNV har gitt Ola en verdifull kickstart på karrieren.
– Jeg har fått muligheten til å jobbe som ingeniør fra første dag, med oppgaver som er veldig faglig rettet. Det er noe jeg setter stor pris på, forteller han.
DNV har en bred portefølje av tjenester, og dette gir de ansatte muligheten til å jobbe på mange ulike typer prosjekter.
– Jeg har blant annet vært med å modellere fartøy for flere store energiselskaper. Disse modellene bruker vi så i simuleringer med ulike værforhold til å vurdere blant annet sikkerheten under operasjonene. Dette kan være i forbindelse med frakt av mennesker og utstyr over gangbruer mellom skipene og offshore-installasjoner, forklarer Ola.
– Det er veldig motiverende å vite at vårt arbeid bidrar til å øke sikkerheten til sjøs, som gjenspeiler DNVs formål om å sikre liv, verdier og miljøet, legger han til.
I DNV tilpasses kompetanseutvikling den enkelte ansattes rolle, nivå og egne ønsker. De skal lære 70 prosent direkte fra arbeidsoppgavene sine, 20 prosent fra kunnskapsdeling via kollegaer og nettverk, og 10 prosent fra formell videreutdanning gjennom kurs.
Hva ser DNV etter i nye ansatte?
Hos DNV er rekrutteringsprosessen grundig, men samtidig lagt opp slik at både kandidaten og arbeidsgiveren blir godt kjent med hverandre.
– Vi ser etter kandidater som ikke bare har gode faglige kvalifikasjoner, men som også passer inn i teamet vårt. Personlighet og evne til å samarbeide er like viktig som teknisk kompetanse.
Det sier Odd Charles Hestnes, som satt på den andre siden av bordet som rekrutterende leder for Ola. Han understreker viktigheten av at kandidaten får et realistisk bilde av hva jobben innebærer.
– Vi inviterer alltid kandidater inn på kontoret to ganger for å møte teamet og bli kjent med arbeidsmiljøet. Det er viktig for oss at de vet hva de går til, slik at vi unngår feilansettelser, forklarer han.
For de som vurderer å søke på en stilling hos DNV, har Odd Charles noen praktiske råd.
– Vær spesifikk i søknaden din og vis at du har satt deg inn i hva DNV driver med. En generisk søknad gir ikke et godt inntrykk, poengterer han.
– Det er også viktig å være ærlig om hva du kan, og hva du kanskje trenger mer opplæring i. Vi driver også mye intern opplæring, så nysgjerrighet er alltid verdsatt, legger han til.
I DNV starter de fleste innenfor et teknisk fagfelt, men på sikt kan man velge å gå dypere innen et fagfelt i en spesialistretning eller gjøre en karriereendring og for eksempel starte innenfor management. Ola mener det gjør DNV til et særlig godt valg for nyutdannede ingeniører.
– Jeg føler at jeg har truffet blink med det jeg ønsket meg i en jobb. I DNV har jeg mulighet til å jobbe med det jeg har studert sammen med flere av de beste innenfor feltet, sier han.
I tillegg trekker Ola frem balansen mellom jobb og fritid som en stor fordel.
– Det er mange fordeler ved å jobbe her, som ekstra ferie og en god bonusordning. Samtidig er det lagt opp til at man ikke skal jobbe unødvendig mye overtid, noe som gir en god balanse mellom jobb og fritid.
Et fleksibelt konsern i stadig utvikling
DNV har jobbet med å sikre liv, verdier og miljøet i over 160 år. Noe av hemmeligheten bak den langvarige suksessen er at de stadig utvikler seg, både teknologisk og organisatorisk. Blant annet bruker DNV 5 prosent av all omsetning til intern forskning og utvikling.
For Ola har kombinasjonen av innovasjon, trygghet og karrieremuligheter vært avgjørende.
– Jeg føler at jeg har muligheten til å utvikle meg i den retningen jeg ønsker, enten det er som spesialist eller leder. Det er en trygghet i å vite at man kan vokse innenfor selskapet, sier han.
I løpet av sine 160 år, har DNV vokst til å bli et globalt selskap med 15.000 ansatte i over 100 land, noe som også gir gode muligheter for en internasjonal karriere.
— Det at det finnes muligheter for å jobbe utenlands og få prøve seg i ulike roller, samtidig som man kan være trygg på at man har en jobb med de samme gode vilkårene å komme tilbake til, er gull verdt, avslutter han.
Karriere- og utviklingsmuligheter
Gjennom læring og utvikling kan du gjøre en forskjell!
Finn ut mer »Jobber hos DNV i Norge
Er DNV neste steg i karrieren din? Se hvilke muligheter vi tilbyr.
Finn ut mer »