Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Tor fikk uventet jobbtilbud etter smart grep. Dette er talentjegerens 5 beste jobbsøkertips

Et smart grep sikret Tor jobb som softwareutvikler i DNV.
Et smart grep sikret Tor jobb som softwareutvikler i DNV.
Del

Da Tor Kristian Andreassen var ferdig med en mastergrad i kybernetikk og robotikk ved NTNU i Trondheim i våres, var tiden inne for å finne et godt sted å starte karrieren.

– Jeg jobber hovedsakelig med programvaren GeniE, som utfører strukturell analyse av marine farkoster og strukturer, forteller Tor. <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Jeg jobber hovedsakelig med programvaren GeniE, som utfører strukturell analyse av marine farkoster og strukturer, forteller Tor. Foto:  TUM Studio

Som fersk sivilingeniør var han kjent med DNV (Det Norske Veritas) og deres virksomhet innen klassifisering av skip og i maritim industri. Men i likhet med mange andre, så var han ikke klar over at DNV også er et av Norges største softwarehus.

– Det var nytt for meg da jeg fikk høre om Digital Solutions og all programmeringen som gjøres internt i selskapet. Men det gir mening at DNV har software rettet mot å verifisere design opp mot standardkravene, som ofte er satt av en annen avdeling i DNV, poengterer han, og fortsetter:

– Det handler om sikkerhet, som jeg personlig synes er veldig givende og mye kulere enn å utvikle en profittfokusert app. 

Tor jobber i dag som softwareutvikler i avdelingen Digital Solutions i DNV. 

– Jeg jobber hovedsakelig med programvaren GeniE, som utfører strukturell analyse av marine farkoster og strukturer, forklarer han. 

Han forteller at avdelingen tradisjonelt har jobbet med oljetunge produkter, men nå dreier det seg mer og mer om fornybar energi. 

– De største investeringene gjøres nå i forbindelse med flytende vind, og det er her vi ser at det størst vekst.

Tilbudt annen stilling enn den han søkte på 

Selv om Tor i dag jobber som softwareutvikler, var ikke det den jobben han i utgangspunktet søkte på. 

– Jeg søkte først på en stilling der de valgte å gå videre med en annen kandidat. Men i rekrutteringsprosessen fikk jeg spørsmål om de kunne lagre CVen og dataene mine i CV-databasen sin. Jeg sa at det var greit, men tenkte samtidig at det aldri kom til å føre til noe som helst.

Etter et par måneder ble Tor kontaktet av en rekrutterer i DNV, som hadde søkt ham opp i CV-databasen.

– I dag er jeg veldig glad for at jeg faktisk tok meg tid og la energi i å fylle ut CVen min og legge den inn databasen deres, sier Tor. <i>Foto:  TUM Studio</i>
– I dag er jeg veldig glad for at jeg faktisk tok meg tid og la energi i å fylle ut CVen min og legge den inn databasen deres, sier Tor. Foto:  TUM Studio

– De lette etter noen med min faglige profil, og hadde funnet meg da de søkte etter noen med min erfaring og skills i CV-databasen.

Det skulle vise seg å bli inngangsbilletten inn i DNV for Tor. To intervjuer, en logisk- og en teknisk test senere, hadde han et kontraktstilbud på bordet.

– Det var en veldig god og profesjonell prosess. Det gikk egentlig utrolig fort, og det var god kommunikasjon og oppfølging hele veien. I dag er jeg veldig glad for at jeg faktisk tok meg tid og la energi i å fylle ut CVen min og legge den inn i databasen deres. Det førte til en fantastisk mulighet senere, poengterer han. 

Søk på DNVs trainee-stillinger innen 1. oktober »

Studentorganisasjon ble springbrett for karrieren

I sommer ble Helena Treffen uteksaminert fra NTNU Trondheim med en mastergrad i Produktutvikling og produksjon i lomma. Da hun startet på siste året av masteren i 2022, så hun at DNV utlyste Graduate-stillinger for 2023.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg søkte på Graduate-stilling i DNV, som sikret meg en god jobb å gå til med en gang jeg var ferdig med studiene, sier Helena. <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Jeg er veldig fornøyd med at jeg søkte på Graduate-stilling i DNV, som sikret meg en god jobb å gå til med en gang jeg var ferdig med studiene, sier Helena. Foto:  TUM Studio

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg søkte på Graduate-stilling i DNV, som sikret meg en god jobb å gå til med en gang jeg var ferdig med studiene. Nå har jeg jobbet en måneds tid som ingeniør i Energy Systems innenfor avdelingen «Subsea, Drilling and Well», forteller hun.

Som student hadde Helena begrenset med arbeidserfaring å vise til, men det at hun hadde engasjert seg i en studentorganisasjon under studiene skulle vise seg å være utslagsgivende.

– Ved siden av studiene på NTNU var jeg med i studentorganisasjonen Revolve, der jeg jobbet på et prosjekt hvor vi utviklet en elektrisk Formel 1-bil. Det var både veldig hardt og givende arbeid, og egentlig som å jobbe i en liten bedrift der studenter fra ulike studieretninger jobbet tverrfaglig sammen.

Helena var bevisst på å trekke fram denne erfaringen i rekrutteringsprosessen.

– Det gjorde at jeg fikk konkretisert mine sterke sider og egenskaper, og det hjalp meg å skille meg ut i søkerbunken.

Det at Helena ble ansatt i en Graduate-stilling i DNV, innebærer at hun er en del av en nøye planlagt onboarding-prosess tilpasset nyutdannede ingeniører og teknologer. 

– Jeg synes de har hatt et veldig bra opplegg både faglig og sosialt, der det ikke bare er jobb og alvor hele tiden. Det passer meg veldig bra, smiler Helena, og fortsetter:

– På den ene siden har det vært et solid faglig opplegg med kursing, foredrag og mer spesifikke DNV-kurs. Vi får også utdelt personlige buddyer og faddere som har hjulpet med faglig ved å dele sin kunnskap. På den andre siden har vi fått god starthjelp for å kunne bygge nettverk med både de andre nyutdannede og mer erfarne kollegaer. Vi har for eksempel After works for å bli bedre kjent, og campus-tour for å lære hvor ting er. Man blir fort en del av DNV med et så bra opplegg for onboarding. 

Søk DNV Graduate 2024 innen 1. oktober »

Unik karrieremodell 

I DNVs karrieremodell er alle veier like verdifulle, enten det er en teknisk- eller en tradisjonell lederkarriere. Modellen er fleksibel, og det er fullt mulig å endre karrierevei for de som ønsker det.

– Karrieremodellen vår består av ulike tracks avhengig av hvilken rolle du har. Fagkompetansen er det viktigste, og vi ønsker ikke at folk skal få større eller mindre karrieremuligheter hvis de ønsker å dyrke fagkunnskapen fremfor å ta på seg lederansvar. I DNV får du de samme mulighetene hvis du heller velger å bli fagekspert. 

Ida forteller at DNV har et stort internt arbeidsmarked som inkluderer over 300 kontorer i 100 ulike land.  <i>Foto:  TUM Studio</i>
Ida forteller at DNV har et stort internt arbeidsmarked som inkluderer over 300 kontorer i 100 ulike land.  Foto:  TUM Studio

Det forteller Ida Lien Samuelsen, som er Senior Talent Acquisition Specialist i DNV. Hun legger til at selskapet har et stort internt arbeidsmarked med kontorer i over 100 ulike land, som er et fantastisk springbrett for karrieren for nyutdannede.

– I tillegg har vi både sommerjobber, Graduate-stillinger og traineeprogrammer. Som trainee vil man få prøve seg i forskjellige rotasjoner. Det er en veldig fin mulighet for nyutdannede som ikke helt vet hva de vil enda, eller som ønsker å prøve ulike ting for å danne et bredere faglig grunnlag. Da kan man få jobbe på ulike lokasjoner både i Norge og internasjonalt, opplyser hun.

Et annet veldig populært program i DNV er Knowledge Booster, der ansatte drar på en 3-måneders utenlandsreise til ett av deres kontorer.

– Formålet er gjensidig kompetansedeling. Den utsendte deler relevant kunnskap med vertskontoret, og henter samtidig hjem unik kunnskap som ikke kan tilegnes i Norge. Mange unge ansatte får mulighet til å delta på dette.

DNV tilbyr utviklingsmuligheter tilpasset rolle og nivå. De tilbyr ansatte både mentor- og lederutviklingsprogrammer i samarbeid med ledende institutter og teknologiprogrammer.

– For å skape en spennende blanding av forskjellige læringsaktiviteter, jobber vi aktivt for at du skal lære 70 prosent fra arbeidsoppgavene dine, 20 prosent fra kunnskapsdeling via kollegaer og nettverk og 10 prosent fra formell videreutdanning via kurs.

Vis mer

 

Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra DNV