Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Aize går inn i fornybarsektoren og dobler antall ansatte til 200

Det unge norske selskapet Aize går tungt inn i fornybarsektoren med løsninger som bygger videre på Cognites plattform. Foto: Aize
Det unge norske selskapet Aize går tungt inn i fornybarsektoren med løsninger som bygger videre på Cognites plattform. Foto: Aize
Del

Tech-talenter fra hele verden samler seg nå i Akerkvartalet på Fornebu, med et felles ønske om å akselerere det grønne skiftet.

Det unge selskapet Aize ble etablert med et mål om å radikalt forbedre den norske konkurranseevnen innen EPC-prosjekter, gjennom å utvikle nye digitale løsninger som effektiviserer prosesser. Nå, ett år senere, har selskapet et ambisiøst mål om å doble antall ansatte til 200 ved årsskiftet – hvorav de fleste vil være utviklere.

Satsningen kommer som en følge av at selskapet beveger seg inn i fornybarsektoren gjennom en avtale med Aker Horizons’ porteføljeselskap, hvor Aize skal utvikle programvaren som kan sikre selskapene solide konkurransefortrinn verden over.

 Nyansatt i Aize: George Todd. Foto: Aize 
 Nyansatt i Aize: George Todd. Foto: Aize 

Aker Horizons er et investeringsselskap som eier selskaper innen fornybar energi og grønn teknologi. Selskapets portefølje består i dag av Aker Offshore Wind, Aker Carbon Capture, Mainstream Renewable Power og Aker Clean Hydrogen.

– Det at Aize nå går inn i fornybarsektoren har definitivt vært en motivasjon for å begynne å jobbe her. Det er mye arbeid som må legges ned og skiftet skjer ikke raskt nok, sier George Todd.

Han begynte i Aize i april, hvor han jobber som programvarearkitekt.

– Fordelen med at vi jobber med digitale tvillinger er at de ikke kun trenger å brukes innen olje og gass. De kan anvendes til andre industrielle segmenter, fortsetter George.

Ny programvare for NOA-prosjektet baner vei 

Det siste året har de ansatte i Aize lagt seg i selen for å knekke den digitale tvilling-koden for

Vis mer

kapitalintensive industriprosjekter. Prototypen for det hele har vært Aker BPs utbygging av NOA-feltet i Nordsjøen. Mye av programvaren utviklet for NOA-prosjektet er sektoragnostisk, og baner vei for nye, grønne industriprosjekter.

I fornybarsektoren er marginene ofte lavere, noe som gjør det essensielt å effektivisere prosjektgjennomføringen for å lykkes. Det er nettopp denne typen nybrottsarbeid som appellerer til Gyula Varadi, en nyansatt frontend-utvikler.

– Det jeg jobber med sammen med resten av fornybarteamet er helt nytt – ikke bare det teknologiske aspektet ved det, men hele sektoren. Akkurat nå jobber jeg med å utvikle en komponentkatalog-programvare for hydrogenanlegg, som vi forventer å kunne bruke innen andre fornybar segmenter etter hvert. Det er fortsatt en prototype, men hvis vi får dette til er det et stort steg på veien mot å gjøre hydrogenanlegg enklere og billigere å bygge, sier Gyula.

Nyansatt i Aize: Gyula Varadi. Foto: Aize 
Nyansatt i Aize: Gyula Varadi. Foto: Aize 

– Et av de største problemene med fornybarsektoren er kostnadene. Om det skal være økonomisk bærekraftig må man i enkelte tilfeller kutte opptil halvparten av kostnadene. Med en komponentkatalog av typen jeg lager, kan man i fremtiden plukke og mikse det man trenger - akkurat som når man handler klær på nett. Det er klart det er store utfordringer knyttet til dette, men ingen blir motivert av små utfordringer, fortsetter han.

Vil gjøre det komplekse intuitivt 

Programvaren Aize utvikler bygges på toppen av data som samles inn, systematiseres og analyseres i Cognites Data Fusion-plattform (CDF).

– Jeg ser at selve programvaren vi nå utvikler enkelt kan overføres til andre industrier, noe som er utrolig spennende, sier Ross Mitchell, som nettopp har startet som programvareutvikler ved Aize sitt Aberdeen-kontor.

Selv om han ble positivt overrasket over hvor høyt tempoet i Aize var, trekker han frem samholdet og menneskene som det beste med sin nye arbeidsplass.

 Nyansatt i Aize: Ross Mitchell. Foto: Aize 
 Nyansatt i Aize: Ross Mitchell. Foto: Aize 

– Vi er en sammensatt gruppe, men fellestrekket er at alle er så imøtekommende og hyggelige. Som nyansatt har det vært veldig fint å vite at det alltid er noen du kan spørre, uavhengig av hva du lurer på, sier Ross.

Mangfold, kreativitet og lekenhet er verdier som ligger i Aize sitt DNA, og som selskapet anser som essensielle for å lykkes i sin misjon om å gjøre det komplekse intuitivt, legge til rette for sømløst samarbeid om nye løsninger, og å se ting på nye måter.

– Aize er kjent for å være et innovativt og kreativt tech-selskap, og nå som jeg er på innsiden kan jeg bekrefte at de lever opp til sitt rykte, avslutter George.

Fremtidens industri

Hva er en digital tvilling?

Les mer 

Slik var starten

Et drømmeprosjekt.

Les mer

Stilling ledig

Vil du jobbe hos oss?

Søk her
Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra Aize