Med et hjerte for helseteknologi og ledelse
Møt Tine Hunt, med bakgrunn som bioingeniør, prosjektleder og gründer leder hun nå vårt nettverk for våre nordiske helseprosjekter, Health Centre of Excellence i Trondheim. I tillegg til å få energi av å lede et team på 17 personer, bygge Trondheimskontoret, og være Implementeringsleder for Epic i Helseplattformen, drives hun av å bidra til positiv endring i samfunnet.
Tine inspireres av mennesker med lidenskap, kunnskap og livserfaring, og de som vil andre vel, og hun er ganske inspirerende selv. Hun ble gründer som følge av å ha mistet faren brått grunnet dødelig blodsukkerfall. Da startet hun et MedTek-selskap (GlucoSet AS) og utviklet sensorer for kontinuerlig måling av blodsukker hos intensivpasienter i sanntid. Der er hun fremdeles medeier. Hun har sjonglert barn, utdannelse og karriere, og de rundt henne beskriver henne som dyktig, ærlig, omtenksom og uredd.
Den som intet våger
Tine bruker ikke beskrivelsen uredd om seg selv. Hun kan fremstå som uredd, men forteller at innerst inne kan hun grue seg og lure på hva hun har gjort når hun har sagt ja til spennende (og skumle) muligheter. I etterkant forstår hun ofte ikke hvordan hun turte å si ja.
Vi satser stort på helseteknologi i Trondheim. Sjekk ut våre ledige stillinger her!
For eksempel da hun takket ja til å være konferansier på DigIT-konferansen, eller da hun som alenemor i 20-åra takket ja til en seks måneders prosjektstilling fremfor en fast stilling. Eksemplene er flere, og fellestrekket er at de har ledet henne hit hvor hun er i dag. Til en sentral lederrolle i vår helsehub og flere av våre helseprosjekter, teamleder, styremedlem i ODA, pådriver i Girl Geek Dinners, foredragsholder innen innovasjon og nytenkning på NTNU, og som 34-åring er hun det yngste fagrådsmedlemmet i Gronett. Ikke rart hun har som nyttårsforsett å få tid til å se på TV!
Laget er så godt som den dårligste spilleren
Å få barn har mye av æren for hennes ja-holdning, hun forteller at hun manglet forbilder i oppveksten, så da hun ble mor bestemte hun seg for å være sine barns forbilder. For henne innebærer det å tørre å si ja til utfordrende muligheter, tørre å skille seg ut og ta et standpunkt, å jobbe hardt for det du tror på og vil oppnå, samt å ta vare på folk rundt deg.
For meg er et godt forbilde samsvarende med å være en god leder. I begge tilfeller handler det om å lede ved eksempel. Jeg forventer aldri noe av andre som jeg ikke er villig til å gjøre selv. En leder er også en lagspiller, og laget er så godt som den dårligste spilleren», påpeker Tine
Tine motiveres av å løfte andre og se dem lykkes, samt å mestre «umulige» oppgaver. På spørsmål om hva hun har lært mest av i livet svarer hun kontant «morsrollen». Med bonusbarn og to egne barn hvor det eldste har autisme, ADHD og en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse, har hun lært seg å se hele mennesket og de ulike behovene, noe som er svært nyttig i hennes rolle som leder.
– For å kunne behandle folk rettferdig må du behandle folk ulikt ved å se og forstå den enkeltes behov. Mennesket er mer enn det vi presterer på jobb, man skal være ydmyk ovenfor folks behov og historie. Jeg vet selv hvor mye det betyr når en leder tar hensyn til livsfaser og situasjoner i privatlivet, og viser man slike hensyn får man en bedre ansatt som presterer bedre over tid, forteller hun.
Excelark og power point er en myte
Å bidra til positiv endring, modernisering og å skape vekst er noe Tine brenner for. Hennes spisskompetanse er strategi og relasjonsbygging, samt å se helheten i prosjekter. Hennes fortrinn er at hun kjenner til helse fra mange ulike vinkler, noe som er verdifullt i arbeid med både små, store og viktige kunder.
– Accenture har en sterk markedsposisjon som vi bruker for å utrette gode ting i samfunnet. At vi er et stort globalt selskap med over 500 000 ansatte gir oss mange muligheter til å utgjøre en forskjell og gjøre verden til et bedre sted. Det er kjempespennende med tett internasjonalt samarbeid, og graden av profesjonalitet i selskapet er veldig høy, sier Tine.
Vil du være med oss å forbedre Norges helsetjenester? Søk her!
For profesjonaliteten rundt henne opplever hun som givende. Hun omtaler sine kollegaer som smartinger, og trekker frem at man får store oppgaver å vokse inn i, og dermed får mange muligheter gjennom alle typer prosjekter. At man får egen karriereveileder som er ansvarlig for å bistå i ens utvikling gjør at man kan fokusere på styrker og ikke føler seg alene. Hun mener å jobbe som konsulent gir et større perspektiv i ulike fagområder, mulighet til å være med i flere prosjekter over tid, og all erfaring du tilegner deg, kommer fremtidige prosjekter til gode.
– Det er en myte at konsulenter kun sitter med Excelark og power point, vi er i feltet og utfører arbeidet som må til for at endringer kan skje. Hos Helseplattformen har vi for eksempel folk som koder, andre lager planer og strategier for systemintegrering, vi coacher team og lager opplæringsmateriell til 40 000 sluttbrukere. Man kan nesten gjøre hva som helst i Accenture, avslutter Tine.