Digitalisering gir mange fordeler for bedrifter og samfunnet generelt. Transformasjonen kommer imidlertid med en ulempe. Vi har aldri vært så avhengig av en velfungerende digital infrastruktur som i dag, men vi har heller aldri vært mer utsatt for cyberangrep og sikkerhetstrusler.
Teknologiutviklingen har aldri gått så raskt som nå. Kompleksiteten er blitt så høy at få bedrifter har den spesialistkompetansen som kreves for å ta gode og velbegrunnede beslutninger om sin digitale infrastruktur.
– Vi har bygget våre organisasjoner og samfunnet for øvrig på en grunnmur av digital infrastruktur, den moderne jernbanen som kobler alle mennesker, applikasjoner og maskiner sammen. Når denne grunnmuren ikke fungerer, kan det få ødeleggende konsekvenser. Få organisasjoner kan håndtere mer enn en dags avbrudd, sier Frode André Svendsen, Head of Direct Sales Large Account i GlobalConnect Norge, og fortsetter:
– Jeg er ekstremt positiv til alle fordelene digitalisering gir samfunnet vårt og mulighetene det skaper. Problemene med digitalisering oppstår faktisk når vi ikke lenger klarer å henge med og kan bygge planer for det ekstreme teknologitempoet. Hvis risikoen eksisterer, så tyr vi til nødløsninger og brannslukking.
Ifølge Svendsen er dette en av de største drivkreftene bak tjenestetrenden innen digital infrastruktur. I dag kjøper bedrifter og organisasjoner applikasjoner, servere, sikkerhet og annen kritisk infrastruktur som en tjeneste – og ofte fra flere ulike leverandører. Noe som kan skape et digitalt mareritt for mange IT-avdelinger.
GlobalConnect er en nordisk operatør med 150 000 kilometer fiber i bakken, 34.500 kvadratmeter datasentre og 30 000 bedriftskunder. Stadig flere av disse bruker tjenesten SmartConnect, som er et digitalt økosystem hvor GlobalConnect tar ansvar for alt som kunden tidligere trengte flere leverandører til.
– De fleste bedrifter, små og store, bruker flere ulike leverandører for tilkobling og sikkerhet. Disse oppsettene blir veldig rotete og sårbare med all den mangelen på kontroll. Med de økende nivåene av cybertrusler, blir det mer og mer sammenfiltret og risikabelt. Vi kobler opp og kobler sammen virksomheten, hele veien fra infrastruktur til WiFi og skaper en trygg og rask vei til skyen. Vi tar et helhetlig ansvar og kunden kan fokusere på sin kjernevirksomhet, sier Svendsen.
SmartConnect passer godt til bedrifter med komplekse nettverksløsninger og mange lokasjoner. Franzefoss, ARK Bokhandel, Clas Ohlson og Power er bare noen av de selskapene som benytter seg av SmartConnect i dag.
Alle tjenester som inngår i SmartConnect-økosystemet er beskyttet mot cyberangrep og andre sikkerhetstrusler døgnet rundt, gjennom både automatisert og manuell beskyttelse.
– Vi leverer kritisk infrastruktur for samfunnet, så vi må være i forkant og sørge for at verken vi eller våre kunder blir berørt av cyberangrep. Vi overvåker kundenes nettverk og har et massivt sikkerhetsarbeid rundt vårt eget nettverk og våre kunders nettverk. Vi har unik kompetanse, bemerker Svendsen.
GlobalConnect er en av de fire største leverandørene av fibernettverk til norske bedrifter og offentlige instanser. Som en av få leverandører i markedet er GlobalConnect underlagt sikkerhetsloven og lov om elektronisk kommunikasjon. Selskapet er i tett dialog med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) om cybertrusler, og har en egen dedikert sikkerhetsavdeling som kontinuerlig evaluerer trusselbilder, foretar risikovurderinger og gjennomfører beredskapsøvelser.
Slik unngår Franzefoss sand i det digitale maskineriet med SmartConnect
Kundereferanse »Les mer om GlobalConnect og hvordan vi kan hjelpe din bedrift med å lykkes
Dette er GlobalConnect »