Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

DNB med tech-etablering i Trondheim 

Jannicke Jæger Leong  og Jonas Hansen i DNB Trondheim.
Jannicke Jæger Leong og Jonas Hansen i DNB Trondheim.
Del
Produsert av TUM Studio

DNB har flere hundre bankansatte i Trondheim.  Fremover skal IT-miljøet ta større plass på Beddingen.

De har begge returnert til DNB etter å ha jobbet andre steder en periode. Jonas Hansen og Jannicke Jæger Leong grep sjansen til å være med på DNBs nye tech-satsing i Trondheim.

– Jeg trivdes veldig godt sist jeg var i DNB, og savnet arbeidsmiljøet. Muligheten til å være med å bygge opp noe fra scratch var en ekstra gulrot, sier Jannicke med et smil.

Hun har jobbet med rekruttering siden 2019, og tech-rekruttering i DNB siden i fjor høst. DNB var også den aller første arbeidsplassen hennes etter studier i Australia.

 Jannicke Jæger Leong i DNB. Foto: Therese Iselin Klungervik 
 Jannicke Jæger Leong i DNB. Foto: Therese Iselin Klungervik 

– Totalt har jeg ti års erfaring fra ulike roller før jeg begynte i rekrutteringsbransjen - alt fra kundesenter til saksbehandling og finansrådgivning. Å vende tilbake til DNB var som å komme hjem, forteller hun.

Jonas kom til DNB for fem år siden. Etter tre år i Oslo sluttet han og flyttet hjem til Trondheim. Men det tok bare et års tid før han var tilbake i DNB.

At det var åpning for å jobbe med teknologi i Trondheim, var en av grunnene til at han valgte å returnere.

Nærheten til NTNU  

DNBs bankvirksomhet i Trondheim teller rundt 500 ansatte. Dermed er det den tredje største DNB-lokasjonen etter Oslo og Bergen, som begge har store IT-miljøer fra før.

Det er flere grunner til at det nå også etableres et tech-miljø i teknologihovedstaden Trondheim. En av dem er nærheten til NTNU.

– Gjennom denne oppbyggingen vil vi lettere kunne rekruttere fra NTNU. Men også trekke folk tilbake til Trondheim som har sin bakgrunn eller utdannelse herfra. Det er et kjent problem at mye av tech-kompetansen forsvinner fra byen, sier Jannicke.

Som tech-rekrutterer skal hun bidra til å snu denne trenden. Ambisjonen er at trønderne skal få øynene opp for DNB som tech-arbeidsgiver, og at lokalene på Beddingen fremover skal huse ansatte på tvers av bankens mange ulike IT-miljø. 

Jonas er Trondheims første utvikler i området Payments & Open Banking, og frem mot sommeren vil teamet hans få flere kolleger med arbeidssted i byen.

Payments & Open Banking har ansvar for bankens betalingsløsninger, identifiseringer og API-er for tredjeparter, som for eksempel Vipps. Mest brukte teknologier er Java, Amazon Web Services og Golang, forklarer Jonas.

 Jonas Hansen. Foto: Therese Iselin Klungervik 
 Jonas Hansen. Foto: Therese Iselin Klungervik 

– Nå trenger vi seniorer som er selvgående og har lyst til å være med i etableringsfasen. Men det er også viktig å bygge opp et godt og sammensatt miljø. På sikt ønsker vi en miks av erfarne og nyutdannede, sier han.

Kobles på Oslo og Bergen 

De nye utviklerne vil kobles på eksisterende team i Oslo og Bergen, og være vel så tett knyttet til teamet sitt som til Trondheim som lokasjon.

– Pandemien viste oss potensialet i digital samhandling uavhengig av fysisk plassering. Vi har allerede god erfaring med team med ansatte spredt mellom Oslo og Bergen, og ser ingen grunn til at ikke det samme skal gjelde for Trondheim.

Den store forskjellen er at det skal bygges opp et helt nytt tech-miljø der Jonas er den aller første brikken. 

DNBs hovedkontor i Trondheim i Beddingen, ved kanten av Nidelva. Foto: Stig B. Fiksdal 
DNBs hovedkontor i Trondheim i Beddingen, ved kanten av Nidelva. Foto: Stig B. Fiksdal 

– Derfor er det ekstra viktig å hente inn personer som kan bidra til å forme sin egen arbeidsplass – og som går godt sammen. Her vil de få stort spillerom, men innenfor de trygge rammene av DNB, sier han.

Jannicke fremhever kombinasjonen av startup-energi og tryggheten i et stort konsern. 

– Mulighetene for faglig utvikling er ekstra store i en fase som den vi går inn i nå. Vi er opptatt av å ta vare på kompetansen og åpne karriereveier internt. 

DNB er ikke de første som satser på å utvide tech-virksomheten i Trondheim. Flere store bedrifter er i ferd med å gjøre det samme. Jannicke velger å se den økte konkurransen som noe positivt.

– Med dette vil byen få et større miljø og bli en magnet som tiltrekker seg enda flere tech-ansatte.

Avansert problemløsing 

I en situasjon der konkurransen om talentene er hard, er det viktig å spille på fordelene ved å bo og jobbe i en by som Trondheim. Blant disse er lavere boligpriser enn i hovedstaden, og kort arbeidsvei for de fleste.

 Både Jannicke og Jonas er trøndere, de er oppvokst i henholdsvis Trondheim og Stjørdal. Foto: Therese Iselin Klungervik <br />  
 Både Jannicke og Jonas er trøndere, de er oppvokst i henholdsvis Trondheim og Stjørdal. Foto: Therese Iselin Klungervik 
  

– Med DNB-kontoret midt i sentrum, er det få som har mer enn en halvtime å reise til jobb, poengterer Jannicke.

Hovedkontoret i Trondheim ligger på Beddingen, like ved Nidelva og byens yrende uteliv. Det er bare noen minutters gange til jernbanestasjonen, og til Midtbyen med Trondheim torg.

Selve arbeidsoppgavene er uansett den viktigste grunnen til å søke seg til DNB.

– Vi jobber med avansert problemløsing og store, kompliserte systemer. For meg er det en motivasjon å løse ting sammen med andre. Man er en del av et team som har et felles mål, og som virkelig kan dykke ned i ting over tid, sier Jonas.

Teknologisk er DNB inne i en rivende utvikling, der det som kalles Norgeshistoriens største skytransformasjon er stikkord for den pågående moderniseringen.

– Det å jobbe med samfunnskritiske tjenester kan være et ekstra spenningsmoment. Når DNB også er oppgjørsbank for mange andre banker, er det avgjørende at systemene til enhver tid er oppe. Ellers er det på forsiden av VG med en gang, sier Jonas. 

Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra DNB