Aktiviteten er høy i salene på Deichmanske bibliotek i Oslo.
200 jenter i fjerde klasse bruker denne tirsdagen til å lære seg grunnleggende teknologi, med koding, 3D-programmering og ditto printing.
Det går i musikk, ballonger, roboter og koding der programbiblioteket er godt skjult bak Disney-inspirerte byggeklosser med motiver fra filmen Frost.
Og snart blir det kongelig besøk.
Les også: Tilbyr Oslolærerne betalt digitalopplæring
Lærer å lage
– Dette er morsomt. Vi lærer å lage ting, forteller ni år gamle Nora Haakonsen Toth. Sammen med klassevenninner har hun tatt turen til hovedstaden fra Bærum Montessoriskole for å teste koding på nettbrettet.
Instruktør Mailen Greve er ikke i tvil om at konseptet virker.
– Dette funker som juling, sier hun til digi.no. Prosjektlederen er til daglig opptatt med digital transformasjon hos Accenture, men også engasert i Oda-Nettverk.
En liten hær av frivillige kvinnelige teknologer fra Tech-Nettverket for Kvinner (Tenk), Girl Geek Dinners, Deichmanske bibliotek, ODA-Nettverk og IKT-Norge spanderer denne tirsdagen på å inspirere andre jenter.
– Andelen kvinner i utdanning og yrker innenfor teknologi er altfor lav, og vi må få dem interessert i dette så tidlig som mulig, sier Greve.
Les denne: Tech-gründernes viktigste råd til Siv
Kongelig selfie
Kronprins Haakon kaster glans over kodesamlingen og tar plass ved flere av arbeidsstasjonene.
Ni-åringene forklarer engasjert hva de holder på med - men like spennende er det at kronprinsen svarer ja til nesten alle jentene som spør om han kan være med på en selfie.
Nettbrett kan som kjent brukes til så mangt, ikke bare Code Studio.
Tror det funker
I denne videoen kan du se kronprins Haakons oppfatning om effekten av tiltaket.
Må starte tidlig
Utfordringen for bransjen og samfunnet er klar, ifølge administrerende direktør Heidi Austlid hos IKT-Norge.
– Behovet for flere teknologer kommer til å øke dramatisk i årene fremover. Jenter utgjør halve befolkningen, og det bor mange fremtidige teknologer i jentene. Men vi vet at hvis de ikke blir interessert i koding før de er 13-14 år, er det høy risiko for at de ikke blir interessert i det hele tatt, sier Austlid.
Les gjerne: Søket ga ham en mystisk oppgave. Det endte med jobb hos Google
Tenne gnisten
Poenget er å vise de unge at koding ikke er vanskelig, men morsomt. Og én fargerik dag i Oslo er ikke nok.
– Initiativet er en del av en større misjon om å øke antall jenter i tech. Vi vil vise hvilke muligheter teknologi kan by på og forsøke å endre de stereotypiske holdningene mange dessverre har til kodere. Vårt håp er at vi klarer å tenne en gnist og gi dem lyst til å fortsette med teknologi i årene fremover, sier Isabelle Ringnes hos Tenk.
Så du denne? Lover tusen ganger raskere minnebrikker