RESULTATERFINANS

Accenture raser mot BEKK

I en pressemelding sier BEKK at selskapet er renvasket fra påstandene om at de har hatt og brukt informasjon fra konkurrenten Accenture. Men IBAS analyser viser at BEKK hadde nærmere 1 GB med intern informasjon fra nettopp konkurrenten Accenture på sine servere.

7. mars 2001 - 07:30

Tirsdag ettermiddag kom pressemeldingen fra BEKK som fikk det til å koke over for Accenture, tidligere Andersen Consulting.

De to selskapene har i lengre tid vært i tottene på hverandre etter at Accenture leverte en begjæring til Namsmannen om at man skulle gå gjennom servere, datamaskiner og back-up hos BEKK. Accenture mistenkte at en tidligere ansatt i selskapet, som hadde gått over til BEKK, hadde tatt med seg store mengder informasjon fra sin tidligere arbeidsgiver.

Undersøkelser som Accenture har gjennomført viser at denne personen hadde kopiert i størrelsesorden 10 GB fra databaser som tilhører Accenture. Dette forteller Bjørn Boberg, markedssjef i Accenture til digitoday.no.

BEKK sendte i desember en pressemelding der det sto at de var helt uvitende om anklagene fra Andersen Consulting (som nå heter Accenture). Der sto det følgende:

"BEKK er ukjent med den påståtte kopieringen og har aldri fått overlevert, hatt tilgang til- eller utnyttet slik informasjon fra AC."

I brev til Accenture fastholdt selskapet dette synet

Men partene ble enige om at man skulle levere inn servere, tre PC-er samt backuper fra servere til Ibas for analyse.

digitoday.no har sett analysene. De viser at BEKK hadde liggende hele databaser som stammet fra Accenture på sine servere. Dette var blant annet informasjon om ansatte i Accenture- spekket med personlig informasjon som bostedsadresse, navn på ektefelle, telefonnummer med mer.

Det var også flere prosjekstbeskrivelser, blant annet om oppbygningen til en av Norges største nettbanker. Det var også kildekoder til program som Accenture har utviklet samt titusenvis av dokumenter som omhandlet metodikk.

Fem sentrale medarbeidere skal ha hatt tilgang til filene.

digitoday.no fikk også se presentasjoner lagtet av BEKK, som var rene blåkopier av orginalene som var blitt kopiert fra Acccentures databaser.

Mandag kveld ble det inngått et forlik mellom de to partene. I dette forliket står det at ingen av partene skal gå til rettssak med denne saken. Men BEKK må selv betale IBAS analyser, noe som vil beløpe seg til omtrent 2 millioner kroner. BEKK forplikter seg også til å slette all informasjon som tilhører Accenture fra sine disker og lagringsmedium.

Da pressemeldingen om at BEKK var renvasket kom tirsdag rant det over for Bjørn Boberg, og resten av Accenture.

- Vi ble sjokkert over å finne så mye som tilhørte oss på serverene til en av våre konkurrenter, sier Boberg til digitoday.no.

Han er også rystet over at BEKK ikke beklager det som har skjedd, men i stedet føler seg renvasket.

Han mener at pressemeldingen som ble omtalt på digitoday.no tirsdag, i beste fall er misvisende. - Vi har ikke undersøkt om dette aktivt har blitt brukt. Men man må huske på at dette ble funnet i desember i fjor, og at det er lenge etter at de impliserte sluttet hos oss. Lenge etter at informasjonen ble lastet ned, sier Boberg.

Boberg forteller at de ikke gikk til rettssak siden de i en rettssak ikke hadde fått bekreftet annet enn det de gjennom IBAS- analysen allerede visste.

- Økonomi har aldri vært et motiv i dette. Det er umulig å bevise ovenfor en rett at denne informasjonen ikke har blitt brukt aktivt og det er derfor umulig å fastslå eventuell vinning, sier Boberg.

Boberg og Accenture er også forundret over at det ikke har vært reaksjoner ovenfor de impliserte ansatte som har tatt med seg sensitiv informasjon. - Det forundrer meg, men dette er jo opp til selskapet, sier Boberg til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.