Gunnar Sellæg rykker opp fra markeds- og utviklingsdirektørstilling i PrimeTime.net til daglig leder.
Han overtar etter Morten Hatlem som blir ny markedsdirektør i Aftenposten på papir.
- Vi kommer til å bli en stor aktør på Internett med fokus på nettaviser. Vi satser på merkevarer med fundament i papirutgavene. Det er jo der vi har erfaring fra før, sier Sellæg til digitoday.no. Men til tross for målet om å rendyrke porteføljen i forhold til nettaviser og innholdsaktører, står også andre merkevarer innen Schibsted-familien, som mobilportalen Inpoc og rubrikkannonsetjenesten FINN, på kundelisten.
PrimeTime, som er 100 prosent eid av Aftenposten, oppsto blant annet som følge av frustrasjon med tradisjonelle nettannonsenettverk (DoubleClick solgte i 1999 annonser på Aftenpostens web-seksjon Netthinnen).
Ifølge Sellæg kom kundene i annen rekke:
- Vi har hatt erfaring med annonsenettverk hvor vi følte at fokuset lå på deres egen merkevare og Aftenposten kun var et nummer i rekka. Dette har vi ikke tenkt å gjøre med PrimeTime. Vi vil selge mer dedikert på hver enkelt merkevare og prøve å holde på kunderelasjonene som er bygd gjennom papirutgavene, sier den nye daglige lederen.
PrimeTime har allerede inngått avtale med konkurrenten A-pressen om nettannonsering.
- Det er ikke noe politisk problem for oss å inngå avtale med konkurrenter, hevder Sellæg og mener de også er nødt til å levere resultater innad i Schibsted-familien for å klare å beholde salget på "egne" nettsteder som Aftenposten.no og FINN.no.
Sellæg definerer 24/7 Media og DoubleClick som konkurrenter ('vi konkurrerer jo om de samme kronene') og mener det absolutt er et tegn på at markedet er lite når konkurrenter søker sammen for å melke de dråpene som finnes.
- Beregninger tyder jo på at man vil omsette for rundt 400 millioner kroner i nettmarkedet i år, det er ikke mye sammenlignet med andre mediekanaler. Samarbeidet med andre nettaviser dreier seg om å få stordriftsfordeler hvor man kan ha felles annonsestyring, teknologi og salg, sier han og mener det må være en fordel for både formidlere og annonsører å ha ett kontaktpunkt i stedet for å ringe 30 plasser for å få annonsert i en mediekanal der det foreløpig er lite penger.
Sellæg vil ikke si noe om de forhandler med andre aviser innen Schibsted-familien, som VG.no og avviser at dette kun kan bli et selskap for mellomstore nettaviser som verken får mye inntekter eller trafikk.
PrimeTime har til nå skygget unna annonseteknologien som DoubleClick og 24/7 benytter og har valgt Open AdStream fra Real Media.
Ifølge Sellæg er imidlertid dette ikke en bevisst ignorering av konkurrentene; det kunne godt ha blitt DART fra DoubleClick i stedet, hevder han.
- Open AdStream er et system som New York Times, Financial Times og Springer-gruppen i Tyskland benytter. Det har vist seg å fungere veldig bra for nettaviser andre steder - derfor har vi valgt det. Det gir rapporteringsmuligheter med oversikt på alle bauger og kanter. I tillegg var prisen en årsak, sier den nytilsatte daglige lederen som er oppfostret i Schibsted-systemet, blant annet som trainee i Schibsted, forretningsutvikler i Aftenposten og internasjonal innspiller for FINN.no.
Han tror det er mange faktorer som har ført til at nettet som annonsekanal nå har bremset opp:
- Det er ikke en enkeltfaktor som er årsak til dette: Man må lære seg å utnytte nettets egenskaper litt bedre. Det er jo et krav at det skal være så og så målbart. Dessuten blir det viktig å dra med reklame- og mediebyråene mer i prosessen, sier Sellæg og mener at kunderelasjonene som allerede er bygget gjennom papirproduktene blir spesielt verdifulle for PrimeTime.