Intel og Dreamworks kunngjorde i går at selskapene har innledet et samarbeid som innebærer at filmselskapet vil bytte ut de kraftigste grafikksystemene selskapet har i dag med Intel-basert maskinvare. Dreamworks har fram til nå vært blant AMDs prestisjekunder.
Gjennom den nye, strategiske alliansen har Dreamworks som mål å revolusjonere teknologien som ligger til grunn for produksjon av 3D-film. Dette skal gjøre seg gjeldende allerede i filmen Monsters vs. Aliens, som skal ha premiere i mars 2009. Dreamworks at tidligere kunngjort at alle større filmer selskapet gir ut fra og med neste år, skal produseres som stereoskopisk 3D.
AMD har vært prosessorleverandør for Dreamworks siden begynnelsen av 2005, men filmprodusenten mener at Intel vil kunne levere mer ytelse i tiden som kommer.
- Når vi ser på Intels veikart, er det bedre tilpasset med våre behov. Renderingtidene har gått opp på grunn av kompleksiteten og rikheten til bildene, sa John Batter, president for produksjon ved Dreamworks Animation, til Nanotech: The Circuits blog.
Dette gjelder ikke minst Intels kommende Nehalem- og Larrabee-produkter.
Les også:
- [07.12.2009] Dropper mangekjernet grafikkprosessor
- [12.11.2008] AMD tar innpå Nvidia
- [11.08.2008] Intel «Nehalem» skal hete «Core»
- [04.08.2008] Intel gir innsyn i ny type grafikkprosessor
- [02.04.2008] Intel lanserte knøttliten Atom-prosessor
- [18.03.2008] Intel satser på raskere vektorberegninger
- [18.04.2007] Intel skal fornye det aller meste
- [29.03.2007] Intel klar med største endring på over ti år
- Dreamworks bruker renderingfarmer med så mye som 5000 kjerner for å lage animasjon, og verktøyene trenger å tilpasses det økende antallet prosessorkjerner, sa Batter.
Nehalem skal utstyres med inntil åtte kjerner, mens grafikkbrikken Larrabee skal utstyres med opptil 32 kjerner.
Kjernene i Larrabee skal være en videreutvikling av P54C, kjernen som ble brukt i den opprinnelige Pentium-prosessoren.
AMD taper ikke bare hos Dreamworks. En nylig publisert analyse gjort av iSuppli viser at AMDs andel i det globale prosessormarkedet, målt i omsetning, ble redusert fra 14,1 til 13 prosent fra fjerde kvartal i fjor til i første kvartal i år. Men sammenlignet med første kvartal i fjor, opplever AMD en vekst. Da var nemlig selskapets andel av omsetningen på 10,9 prosent.