RESULTATERFINANS

Atea kjøper Umoe IKT

Skal få tapssluket på rett kjøl, ifølge Atea-sjef Steinar Sønsteby.

Adm.dir Steinar Sønsteby i Atea.
Adm.dir Steinar Sønsteby i Atea.
29. nov. 2010 - 09:27

Umoe IKT har vært gjennom en meget tøff periode med store tap, kuttrunder og kraftig omstrukturering. Bare i fjor endte IT-selskapet opp med å tape 87 millioner kroner før skatt.

Atea melder i dag at de har kjøpt opp Umoe IKT med 384 ansatte og kontorer i 16 byer rundt om i landet.

Kjøpet gjøres opp i aksjer i Atea tilsvarende verdier for snaut 155 millioner kroner.

Atea har de siste årene hatt en vekststrategi med både organisk og uorganisk vekst gjennom oppkjøp som virkemidler. Nordens største leverandør av IT-infrastruktur får nå mer kompetanse og bedre geografisk spredning.

Adm.dir Steinar Sønsteby i Atea.
Adm.dir Steinar Sønsteby i Atea.

- Dette var en mulighet som selger, Umoe IKT og Jens Ulltveit-Moe, og vi som kjøper så var mulig å gjøre nå. Selv om Umoe IKT har vært gjennom et par-tre tøffe år er det en sterk kompetanse i selskapet. En høy del av omsetningen er salg av egen kompetanse, spesielt innen kommunikasjon med telefoni som kjerne, sier adm.dir. Steinar Sønsteby i Atea til digi.no.

- Siden våren har Umoe IKT gjennomført en restrukturering av selskapet. Nå er de tilbake og tjener så vidt det er penger hver måned. Vi opplever at den tøffeste snuoperasjonen er gjort, fortsetter han.

Sønsteby sier at Atea sitter på flere instrumenter enn Umoe IKT hadde, og har kapitalen som er nødvendig for å fullføre restruktureringene.

- Vi har kapitalen som skal til, slipper å betale masse renter og finanskostnader. Jeg tror mulighetene er der, så får vi se hvor dyktige vi er til å untytte det.

Telefoniområdet regner han som svært spennende i tiden som kommer. Foruten denne kompetansen pekes det på geografiske fordeler.

- Atea ender opp med å bli ganske komplette med tanke på å være landsdekkende, sier Sønsteby og nevner Østfold med kontorer i Fredrikstad, Drammenskontoret der Umoe IKT har nesten 90 ansatte, Tønsberg og Steinkjer som viktige i så måte.

Blant synergiene de venter seg er samlokalisering av kontorer i byene der de to selskapene holder til.

Videre fremholdes Umoe IKTs driftssenter som en faktor viktig for oppkjøpet. Atea har ikke selv driftssenter fra tidligere.

- Det er et driftssenter som omsetter for et par hundre millioner kroner i året.

Ingen blir overflødige

Atea skriver i en pressemelding at de ikke ser behov for ytterligere sparetiltak i virksomheten, foruten de som allerede er iverksatt. Det betyr at ingen av Umoe IKTs ansatte må gå som følge av oppkjøpet.

- Vi har ingen slike planer, som vi ser det nå. Det er ikke bakgrunnen for denne dealen, sier Sønsteby til digi.no.

Umoe IKT stykkes opp

Eierskapet som Umoe IKT har i datterselskapene Umoe iTet AS, Umoe Consulting AS og Making Waves AS skal overføres til Jens Ulltveit Moes selskap Umoe AS innen sluttføring av transaksjonen.

- Disse vil derfor ikke være del av det fremtidige sammenslåtte selskapet, heter det i en pressemelding.

Må godkjennes

Det presiseres at oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet. Atea venter imidlertid ingen hindringer fra tilsynet, og venter at handelen trer i kraft 21. desember 2010.

- Transaksjonen er langt under noe som skulle tilsi slike hindringer. Når EDB og Ergo kan slås sammen, bør også vi få dette til, sier Steinar Sønsteby til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Har muligheten for hjemmekontor blitt den nye normalen?
Les mer
Har muligheten for hjemmekontor blitt den nye normalen?
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra