– Bakdør ikke nødvendig

Sikkerhetsekspert hevder at Huawei-rutere er vidåpne uansett.

Huaweis AR18-serie med bredbåndsrutere er blant produktene som skal ha programvare med en sikkerhetskvalitet hentet fra 1990-tallet.
Huaweis AR18-serie med bredbåndsrutere er blant produktene som skal ha programvare med en sikkerhetskvalitet hentet fra 1990-tallet.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. okt. 2012 - 13:03

Huawei er i søkelyset for tiden fordi myndighetene i flere land frykter at teleutstyret selskapet leverer, kan ha bakdører som gir kinesiske myndigheter mulighet til blant annet å spionere på brukerne, enten direkte eller via det kinesiske selskapet. Huawei nekter for at dette er tilfellet.

– Mange sårbarheter

I den forbindelse har den tyske sikkerhetsforskeren Felix «FX» Lindner kommet med en interessant avsløring. Under Hack In the Box-konferansen som tidligere denne uken ble arrangert i Kuala Lumpur, Malaysia, sa han at Huaweis bredbåndsrutere og teleutstyr har så mange sårbarheter at det ikke er nødvendig med noen egen bakdør. Dette skriver ZDNet.

– Kodekvaliteten er stort sett fra 1990-tallet, sa Lindner, ifølge amerikanske Computerworld.

Aktuelt

Lindner har analysert programvaren i flere av Huaweis rutere for både privat- og bedriftsmarkedet, blant annet AR18- og AR29-seriene.

Lindners oppdagelser er egentlig ikke av helt ny dato. Han og en kollega i selskapet Recurity Labs presenterte mye av det samme allerede under Defcon-konferansen i juli. Men informasjonen har blitt ytterligere aktualisert nå.

Om de aktuelle rapportene fra blant annet amerikanske myndigheter, sa Lindner at han til en viss grad støtter det de forteller.

– [...] men ikke av de samme årsakene som rapporten oppgir, men ganske enkelt på grunn av kvalitetssikring. Jeg ville heller at Cisco skulle bygge nettverk for myndighetene enn Huawei, ikke fordi Huawei er kinesiske, men fordi – når man sammenligner – har Cisco produkter med høyere kvalitet, sa Lindner ifølge Computerworld.

– Mye å lære

Huawei skal allerede etter avsløringene i juli ha uttalt at selskapet har streng sikkerhetspraksis og at selskapet følger den rådende praksisen i bransjen.

Lindner sier nå til ZDNet at Huawei har mye å lære av den bevissthetsendringen om sikker programmeringspraksis som Microsoft gjorde for noen år tilbake.

Statisk passord

Nå var det ikke bare gammelt nytt Lindner kom med om Huawei under Hack in the Box-konferansen. Han fortalte også at «boot loaderen» (oppstartslasteren) til Huawei-ruterne bare er beskyttet av et statisk passord som gjelder på tvers av hele produktfamilien.

Passordet brukes for å åpne for oppdatering av ruterens programvare. En oversikt over passordene finnes her. Passordet skal ikke kunne deaktiveres, men det kreves fysisk tilgang til rutere for å kunne utnytte dette i et eventuelt angrep.

Lindner sier til ZDNet at han tror at bruken av statiske passord bare skyldes at Huawei har forsøkt å gjøre det enklere å gi kundestøtte.

Digi.no har bedt Huawei Norge om en kommentar til denne saken. Vi spurte også om når eventuelle sikkerhetsoppdateringer vil foreligge:

– Vi er klar over medieoppslag fra HITB-konferansen i Malaysia, der én forskers syn på Huaweis produkter har blitt omtalt. Når potensielle sårbarheter i produktene våre håndteres, følger vi samme praksis som andre IKT-bedrifter (inkludert Microsoft og Cisco). Vi vil alltid iverksette tiltak for å beskytte våre kunder og gi dem relevante tekniske løsninger og støtte, skriver kommunikasjonsansvarlig i Huawei Norge, Erik T. Ganer, i en e-post til digi.no.

Saken er oppdatert klokken 15.52 med kommentar fra Huawei Norge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra