Det var bare Netcompany, et selskap med hovedkontor i København, som hadde kommet med et tilbud om utvikling av den nye Smittestopp-appen til Folkehelseinstituttet (FHI) da fristen løp ut klokken 12 mandag denne uken.
Dette opplyser FHI i en pressemelding. Dermed har ikke instituttet kunnet gjøre stort annet enn å velge Netcompany. Det kan likevel være et godt alternativ. Selskapet er også leverandør av den lignende, danske appen Smittestop, som ble lansert i sommer.
Solid tilbud
– Netcompany har levert et solid tilbud. Det er en stor styrke å bygge på erfaringene fra Danmark når vi nå skal utvikle en app i Norge på nytt. Tilbudet til selskapet svarer godt på kravene vi stilte i konkurransegrunnlaget, og vi har svært stor tro på at vi kommer i havn med dette selskapet som samarbeidspartner, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen, i pressemeldingen.
Det er trolig teamet som har utviklet Smittestop, som også skal utvikle den nye, norske appen.
Knudsen syns det uansett er overraskende at ikke flere har ønsket å levere tilbud.
– Vi er overrasket over at det ikke kom flere tilbud om å utvikle løsningen. Det har vært stor interesse og engasjement i IT-miljøet i Norge rundt appen, sier hun.
Basert på GAEN
I meddelelsen om kontraktsinngåelsen beskrives et løsningsforslag hvor appen er på ENS-rammeverket (Exposure Notifications System) til Apple og Google, som også er kjent som GAEN (Google and Apple Exposure Notification). Appen vil ifølge forslaget være basert på åpen kildekode og i praksis være den samme som den danske appen, som Netcompany tilbyr pro bono til FHI. Det bakenforliggende systemet skal kjøres i .NET Core og driftes i Norsk Helsenetts Azure-baserte privatsky. Flere detaljer er oppgitt i meddelelsen.
Det er ventet at den nødvendige utviklingen av den første versjonen av løsningen vil ta åtte uker. Dette vil koste 2,5 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift.
Den nye versjonen av Smittestopp skal ifølge planen være klar til lansering 21. desember.
Trakk seg fra millionkontrakt: – For høy risiko