Den bitre konflikten mellom eZ Systems, kjent for sin publiseringsløsning i åpen kildekode, og webbyrået Byte AS, er nå et tilbakelagt kapittel.
Partene har inngått et hemmelig forlik.
Sakens kjerne er at Byte ved inngangen til året ble fratatt sin partnerstatus, etter grove beskyldninger om systematisk lisenssvindel.
eZ hadde da oppdaget at de solgte enterprise-utgaven av programvaren til kunder, levert med en prøvelisens det ikke var tillatt å bruke i produksjon.
Tapet av partneravtalen fikk Byte til å saksøke leverandøren av produktet de har spesialisert seg på. eZ Systems gikk på sin side til motsøksmål med krav om 10 millioner kroner.
Dette var inntekter eZ Systems mente de var svindlet for. De sa de kunne dokumentere at Byte hadde fakturert kundene sine for de ulovlige lisensene, og at de pengene aldri ble sendt videre til utviklerne i eZ Systems.
Fikk mindre
Det er på det rene at erstatningen ikke er i nærheten av det opprinnelige kravet, selv om ingen av partene ønsker å røpe detaljene.
Det er klart etter en rettsmekling som ble avsluttet den 22. november. Enigheten ble først kunngjort i går, mandag ettermiddag.
– Det ble en form for kompensasjon, men jeg ønsker ikke å kommentere beløpet. Det er partene også enige om ikke å gå ut med. Det var ikke gigantiske summer. Det er ikke snakk om 10 millioner kroner, sier daglig leder Aleksander Farstad i eZ Systems til digi.no.
Venner igjen
Ingen av partene har vært villige til å kommentere detaljene i forliket. Tonen selskapene imellom fremstår nå som gemyttlig.
Avtalen innebærer dessuten at Byte og eZ Systems igjen fornyer sin samarbeidsavtale, og skal ha det de kaller et tett og aktivt partnerskap.
– Champagnekorkene føyk i taket, sier Byte-sjef Trond Støfring for å beskrive stemningen på kontoret hans på Aker brygge etter at forliket kom i havn.
Ifølge Farstad var den tilsynelatende «veldig komplisert saken» ikke så komplisert likevel, da partene først kom sammen rundt meklingsbordet, og la godviljen til.
– Det ble en grei løsning for oss. Jeg synes det er viktigere å bruke tid og ressurser på å gjøre butikk enn å jobbe med advokater, sier eZ-sjefen som kaller løsningen en «vinn-vinn-situasjon» for alle parter.
Les også:
- [25.04.2013] Bitter friprog-krangel