Blogger og sosiale nettsider som Facebook og Myspace har åpnet for en ny type ytringsfrihet, og erstattet mye av den tradisjonelle sladderen i korridorene.
Men alt for få er oppmerksom på hvordan informasjonen på disse sider kan brukes mot deg senere, sier Petter Bae Brandtzæg, forsker og doktorgradsstipendiat ved Sintef til Forbruker.no.
Nylig fikk en svensk arbeidstager sparken fordi vedkommende omtalte sjefen som «körd i huet» i bloggen sin.
Brandtzæg har forsket mye på barn og ungdoms bruk av Facebook og andre nettsamfunn, og advarer mot at det blir stadig mer vanlig å «google» folk, og at Google-profilen nærmest blir som en utvidet del av en persons CV.
– Det er ikke lurt å skjelle ut sjefen eller kolleger på nettet. Det kan bidra til å stigmatisere arbeidsplassen og føre til alvorlige konflikter og i verste fall oppsigelse, sier han til Forbruker.no.
Stadig flere amerikanske bedrifter forbyr nå sine ansatte fra å gå inn på Facebook i arbeidstida.
43 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier at bedriftene de jobber for har sperret adgangen til Facebook, mens 7 prosent sier at bare utvalgte personer med jobbmessige behov får gå inn på det populære nettsamfunnet, viser undersøkelsen som er utført av datasikkerhetsfirmaet Sophos.