BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco gjør slutt på ustabile WLAN

Nye aksesspunkter med «CleanAir» rydder selv opp i interferensproblemer.

Cisco CleanAir viser straks hvorfor aksesspunktet AP3500-4 (til venstre) ikke virker som det skal, i motsetning til AP3500-3 (til høyre): Det forstyrres av et trådløst videokamera.
Cisco CleanAir viser straks hvorfor aksesspunktet AP3500-4 (til venstre) ikke virker som det skal, i motsetning til AP3500-3 (til høyre): Det forstyrres av et trådløst videokamera.
28. apr. 2010 - 13:44

Cisco lanserer en ny serie med aksesspunkter til trådløse bedriftsnettverk (WLAN), Aironet 3500, som ventes tilgjengelig i Norge i juni. De nye aksesspunktene er utstyrt med en ny teknologi, døpt «CleanAir», som gjør det mulig å avverge ustabilitet og upålitelighet som følge av interferens fra andre trådløse produkter i miljøet.

En undersøkelse som Cisco har gjennomført blant 600 amerikanske selskaper avdekker at interferens oppfattes som en sentral årsak til ytelsesproblemer i trådløse nettverk. Nettverksarkitekt Tor-Erik Risberg i Cisco Norge sier norske bedrifter opplever de samme problemene.

CleanAir-teknologien omfatter en egen patentert krets i aksesspunktet, som samspiller med systemprogramvare for å avdekke, klassifisere, lokalisere og motvirke interferens. CleanAir tar hånd om over tjue ulike interferenskilder, som trådløse telefoner og videokameraer, mikrobølgeovner og Bluetooth-enheter. Den patenterte kretsen gjør at radiobølger rundt aksesspunktet kan analyseres uten at det går på bekostning av ytelsen i aksesspunktet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Systemprogramvaren – Cisco Unified Wireless Network 7.0 – har flere automatiske funksjoner for å hindre fremmede signaler fra å forstyrre datastrømmen. I vanskeligere tilfeller kommer den likevel til nytte, fordi tiden det tar å avdekke kilden til problemer – og løse dem – reduseres betraktelig.

I det ytre er det lite forskjell mellom det nye Aironet 3500 (til venstre) og dagens Aironet 1260.
I det ytre er det lite forskjell mellom det nye Aironet 3500 (til venstre) og dagens Aironet 1260.

Samspillet med den patenterte kretsen gjør at systemet fungerer langt mer effektivt enn interferensløsninger som utelukkende bygger på programvare. Ifølge Cisco kan slike systemer overse 25 prosent av alle viktige interferenskilder. CleanAir er blant annet i stand til å lokalisere interferenskilder og vise dem på en plantegning av lokalene.

Prisnivået til Aironet 3500-produkter ventes å ligge rundt ti prosent over nivået til tilsvarende Aironet 1260-produkter uten CleanAir.

Blant oppgitte referansekunder er University og South Florida in Tampa, med 40 000 studenter, og Telekom Austria som sier de bruker Aironet 3500 for å overkomme interferensproblemer i 2,4 GHz-båndet – med signaler fra både Bluetooth og mikrobølgeovner i tillegg til WLAN – ved sitt hovedkvarter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.