Citrix Systems har engasjert rådgivere fra Goldman Sachs for å fremforhandle et mulig salg, melder Bloomberg.
Det fikk aksjekursen til å løfte seg 6,8 prosent til nær 85 dollar, deres høyeste kurs siden børsintroduksjon midt på 1990-tallet.
Verdiøkningen kommer på toppen av 30 prosent vekst det siste året, og på tross av at ledelsen har lagt fram lite spenstige prognoser for inneværende år.
Citrix har etter mandagens børshopp en markedsverdi på drøyt 13 milliarder dollar.
Det amerikanske IT-selskapet, mest kjent som leverandør av løsninger og tjenester for virtuelle arbeidsflater og serverdrevne applikasjoner, har også tidligere vurdert strategiske alternativer.
Elliott Management, et såkalt aktivist-hegdefond, sikret seg i 2015 en styreplass i bedriften. Innflytelsen har de brukt til å få i stand nedsalg eller spin-off av mindre forretningsenheter som GoTo-produktene for møterom- og videokonferanse.
Microsoft-spekulasjoner
Bloomberg nevner private investeringsselskaper som potensielle interessenter, men påpeker at den høye markedsverdien til Citrix i så fall trolig vil kreve mer enn bare én kjøper.
Med meldingene dukker også fornyede spekulasjoner om Microsoft kan være interessert i å overta Citrix.
De to selskapene har vært nære partnere innen tjenester for fjernstyring av arbeidsflater i en årrekke. Det er nok av bransjeobservatører som har argumentert for et slikt oppkjøp det siste tiåret, kanskje lenger, skriver Microsoft-kjenner Mary Jo Foley for ZDNet.
Det foreløpige siste kvartalregnskapet for Citrix (4Q2016) ble presentert i slutten av januar. Det viste en nokså flat utvikling med en omsetningsvekst på fire prosent til 908 millioner dollar.
Halvparten av inntektene kommer fra såkalte workspace services. Delivery networking utgjør 201 millioner dollar, der inntektene falt ni prosent og lisensinntektene 20 prosent siste år. Skybaserte (SaaS) inntekter utgjorde 210 millioner dollar i samme kvartal.