Programvareselskapet Corel Corporation ble stiftet i 1985 og var en gang et stort programvareselskap. Programmet Corel Draw var standarden for grafisk programvare før Adobe fikk ordentlig skikk på sine grafiske produkter.
I 1996 var selskapet full av selvtillit og bestemte seg for å gå i direkte konkurranse med Microsoft ved å kjøpe Wordperfect Office Suite for 186 millioner dollar av Novell, som i sin tid hadde kjøpt det for en milliard dollar noen år i forveien. Det gikk ikke så bra: Som alle har fått med seg gikk Microsoft seirende ut av den konkurransen, og har siden dominert markedet for kontorstøtte applikasjoner med sin Office-pakke.
Så kom en periode hvor Corel kjøpte opp diverse mindre selskaper og lanserte sin egen distribusjon av Linux. De gjorde også et forsøk på å flytte sin egen kontorstøttepakke over på Java utviklingsplattformen. Den gang var ikke Java modent nok, og forsøket mislykkes.
I oktober 2000 inngikk Corel en strategisk allianse med Microsoft og selskapet fikk 135 millioner dollar for å finansiere selskapets satsning på å bli en stor aktør innen .Net-utvikling. Det hele kokte bort og i 2003 ble selskapet tatt av børs etter å ha blitt kjøpt opp av et privat investeringsselskap. De fikk det for en billig penge.
Slike investeringsselskaper har blitt ganske vanlige i USA de siste årene. De kjøper opp selskaper som sliter, restrukturerer, sprøyter inn litt ny kapital og selger eller børsnoterer dem igjen etterpå. De er kjent for å gå nådeløs til verks i restruktureringen.
Corel har nylig begynt å vinne store kontrakter igjen og har blant annet solgt Wordperfect Office til 50 000 advokater i USAs justisdepartement. Nå har selskapet bestemt seg for å gjenoppstå på børsen, men de har foreløpig ikke sluppet informasjon om når det vil skje, skriver Ars technica.
Microsoft eier fortsatt 25 prosent av selskapet.