OPPKJØP

Crayon vil sluke australsk skyselskap for 2,6 milliarder

Er allerede en av Microsofts største forhandlere globalt. Nå vil selskapet med hovedkontor i Nydalen bli ledende i regionen som vokser mest.

Crayons amerikanske toppsjef Melissa Mulholland forlot Seattle etter tolv års fartstid i Microsoft og flyttet med familien til Frogner i Oslo.
Crayons amerikanske toppsjef Melissa Mulholland forlot Seattle etter tolv års fartstid i Microsoft og flyttet med familien til Frogner i Oslo. Foto: Skjermdump fra dagens pressebrief tatt av digi.no
6. juli 2021 - 12:17

Oslo-baserte Crayon har de siste årene vokst seg store. De er en global aktør innen lisensrådgivning, formidling av programvare og tilhørende konsulentvirksomhet.

Nå er det norske tech-selskapet i ferd med å styrke seg kraftig i Australia og nærliggende markeder ved å kjøpe opp australske Rhipe for 2,6 milliarder kroner.

Crayon og Rhipe har samlet omsatt for mer enn 2,3 milliarder kroner i første kvartal 2021. Som vi ser av lysbildet de delte i dag er Crayon om lag 10 ganger større enn selskapet de vil kjøpe. <i>Foto:  Skjermdump fra dagens pressebrief tatt av digi.no</i>
Crayon og Rhipe har samlet omsatt for mer enn 2,3 milliarder kroner i første kvartal 2021. Som vi ser av lysbildet de delte i dag er Crayon om lag 10 ganger større enn selskapet de vil kjøpe. Foto:  Skjermdump fra dagens pressebrief tatt av digi.no

Nyheten fremgår av en børsmelding tirsdag morgen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Det er signert en bindende avtale. Styret i Rhipe har også enstemmig anbefalt å akseptere budet, som er avhengig av aksept fra minst 75 prosent av aksjonærene.

Rhipe ble etablert i 2003. Siden har de langt på vei utviklet forretningen i samme retning som Crayon. Det vil si en sterk dreining i retning av formidling av lisenser for skybasert programvare og tilhørende verdiskapende tjenester.

De blir fremstilt som en ledende Australia-basert tilbyder av abonnementsbaserte skylisenser samt infrastruktur i regionen Asia-Stillehavet (APAC). Staben teller om lag 500 ansatte. De har avtaler med over 3000 IT-forhandlere fordelt på ti land i regionen.

– Dette oppkjøpet er en del av vår globale vekststrategi, som særlig vil akselerere vår virksomhet i Asia-Stillehavsregionen. Crayon og Rhipe sine tilnærminger til markedet er helt på linje med hverandre, særlig når det gjelder kanalvirksomheten, uttaler Crayons toppsjef Melissa Mulholland.

Selskapet holdt en direkteoverført pressekonferanse om oppkjøpet ved 11-tiden, hvor de blant annet pekte på forventet vekst i APAC-regionen.

Geir Øivind Gulliksen (t.v.) mener skattebetalernes penger går til å berike IT-gigantene. Her er han i debatt i Arendal med daglig leder Kjetil Thorvik Brun i Abelia og Høyre-politiker Torill Eidsheim, som er leder av Stortingets teknogruppe.
Les også

– Hver fjerde krone til brukerlisenser ut av vinduet

Vekstmarked

Asia-Stillehavet vil de neste tre til fem årene by på den klart største veksten globalt, sier Mulholland. Hun viser til prognoser fra analysehuset Gartner for årene 2020-2025, som anslår en omsetningsvekst der på mellom 15 og 20 prosent, mot 10-15 prosent i Europa og 5-10 prosent i Nord-Amerika.

Crayon-toppen fortalte også at de ser betydelige muligheter for å oppnå synergieffekter med Rhipe både på kort og lengre sikt. 

Crayon åpnet for øvrig en egen avdeling i Australia så sent som i august 2019. Oppkjøpet nå vil forvandle en beskjeden, lokal virksomhet til landets ledende nisjeaktør og en av de ledende lisensspesialistene i regionen.

El Capitan er offisielt verdens kraftigste superdatamaskin, med en ytelse på 1,7 exaflops.
Les også

Verdens kraftigste superdatamaskiner: Mektig nykommer på toppen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.