IT-BRANSJEN

Cybersikkerhetsselskap avviste tresifret milliardbud fra Google 

Programvareselskapet Wiz vil heller gå på børs alene.

Google-sjef Sundar Pichai fikk nei da han fridde til Wiz' aksjonærer med et tresifret milliardbud. Bildet er tatt i en annen anledning.
Google-sjef Sundar Pichai fikk nei da han fridde til Wiz' aksjonærer med et tresifret milliardbud. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: AP Photo/Manish Swarup
23. juli 2024 - 12:37

Programvareselskapet Wiz har etter forhandlinger med Google bestemt seg for at det ikke vil la seg kjøpe av teknologigiganten. Det melder det amerikanske nyhetsbyrået CNBC.

Ifølge CNBC lå det en avtale på over 250 milliarder kroner (23 milliarder dollar) på bordet. Oppkjøpssummen ville vært historisk stor for Google.

Men Wiz takket nei til tilbudet og vil i stedet sette i gang med en børsnotering. Googles bud priset selskapet til dobbelt så mye som det ble priset til i den seneste runden med kapitalinnhenting.

Ifølge CNBC innrømmet Wiz-sjef og grunnlegger Assaf Rappaport i en en melding til de ansatte at det satt langt inne å takke nei til budet. 

Ifølge en kilde CNBC har vært i kontakt spekuleres det i at bekymring for konkurransehensyn og eierskap lå til grunn for avvisningen av avtalen.

Wiz ble grunnlagt så sent som i 2020 og har vokst raskt under Assaf Rappaports ledelse. Selskapet tilbyr skybasert IT-sikkerhetprogramvare og har tiltrukket seg flere profilerte investorer på eiersiden. Wiz-grunnleggerne har tidligere etablert sikkerhetsselskapet Adallom som ble solgt til Microsoft for 320 millioner dollar i 2015.

Bakgrunnen for Googles ønske om å kjøpe Wiz er at søkemotorgiganten står overfor økt konkurranse fra Microsoft og Amazon. Et oppkjøp av Wiz kunne ha styrket Googles posisjon i cybersikkerhets markedet.

Google har tidligere kjøpt opp cybersikkerhetsselskapet Mandiant for 59 milliarder kroner (5,4 milliarder dollar) i 2022.

AI Pin ble markedsført som en mulig arvtaker til mobilen, noe som muligens var litt i overkant ambisiøst.
Les også

Nedturen fortsetter for den første «KI-dingsen» 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.