Computerworld Online i Danmark skriver at den danske Antipiratgruppen i disse dager sender ut giroer på til sammen én million danske kroner til bredbåndsbrukere. Årsaken er at brukerne har delt musikk-, film- og spillfiler mellom seg på fildelingstjenestene Kazaa og eDonkey, det vil si tilgjengeliggjort materialet for andre nettbrukere.
Den danske Antipiratgruppen, som blant annet representerer IFPI, Danske Artist Forbund, Danske Musiker Forbund, Multi Media Foreningen og Foreningen af Danske Videogramdistributører (her er hjemmesiden), har fem-seks ansatte som til stadighet overvåker nettet. Disse har i løpet av åtte dager notert IP-adressene til 150 fildelingsbrukere. Ifølge Computerworld.dk dreier det seg om giroer på mellom 1.000 og 100.000 kroner som er sendt ut til hver enkelt.
Har én av disse nettbrukerne for eksempel gjort fem spillefilmer tilgjengelig gjennom fildelingstjenestene* , vil det koste 2.000 danske kroner i vederlag, hvorav halvparten er ren erstatning. Antipiratgruppen er imidlertid villig til å halvere beløpet, hvis giroen betales med en gang, og filmene slettes. Fristen for innbetaling er 1. desember.
De danske opphavsrettighetshaverne har kjørt knallhardt i denne saken. Med utgangspunkt i IP-adressene til brukerne, har organisasjonen gått rettens vei for få utlevert adresser og navn fra teleselskapene. Gjennom København byrett er hvert enkelt tilfelle blitt vurdert, og internettoperatørene har fått beskjed om å utlevere kundeinformasjon på til sammen 150 kunder.
*digi.no har i etterkant endret den opprinnelige formuleringen fordi det kunne forstås at musikk- og filmbransjen i utgangspunktet slo ned på nedlasting av filmer, musikk og spill til datamaskinen. Det er tilgjengeliggjøringen gjennom fildelingstjenestene eDonkey og Kazaa som de ulike bransjene slår ned på.