KARRIERE

Dårlig CV kan ødelegge for drømmejobben

Det koker i IT-bransjen, men CVen må fungere. Her er rådene fra hodejeger Rolf Nævra.

6. mars 2007 - 07:15

IT-bransjen går så det suser i Norge, og IT-utviklere, konsulenter og programmere er i dag en svært ettertraktet målgruppe for hodejegere.

Men til tross for at IT-bedrifter nærmest slåss for å få kandidatene, er det noen som fortsatt sliter med å få jobb.

Hodejeger Rolf Nævra i Magellan IT rekrutterte 65 IT-kandidater til IT-bedrifter i fjor. Han bekrefter at det finnes dem som ikke får jobb, sevl med mastergrad i IT og gode kvalifikasjoner.

– Når man har vært i jobbintervju opptil flere ganger og ikke fått jobb, kan det tyde på at man har siktet galt, sier Nævra til digi.no.

En klassisk feil mener Nævra er utydelig kjernekompetanse. Det er ikke smart å skrive at man kan brukes til alt i en CV. Man må få fram hva man er god på, og være bevisst på det gjennom hele søkeprosessen.

Kandidater bør spørre seg selv om at man liker å være ute sammen med folk og jobbe i fellesskap med høy aktivitet, eller om man trives best bak lukkede dører i en skjermet posisjon. Ingen av delene er feil, men kan føre galt avsted dersom man markedsfører seg feil.

Nævra anbefaler også kandidater som har fått avslag til å ta en telefon til de steder hvor vedkommende har vært, og få en tilbakemelding på hvorfor man ikke fikk jobben.

– Vær åpen for kritikk, og lær av det til neste intervju, framholder Nævra.

Det å være imøtekommende med et åpent vesen, kan også være viktig i en intervjusammenheng, mener Nævra. Å hilse med et slapt håndtrykk og blikket ned, gir signaler om en person som helst ønsker seg et annet sted.

– De fleste ønsker å ansette folk de selv kan trives med og som er hyggelige å omgås. Dersom intervjuobjektet er lite imøtekommende, kan det gi en dårlig signal, selv om personen er godt faglig kvalifisert, sier Nævra.

En målgruppe som kanskje har slitt ekstra, er personer over 40 år. Disse kan ha vært i en lederjobb, men ha mistet jobben i en nedbemanningsfase.

– Det IT-bedrifter i dag trenger er «doere». Man kan gjerne være leder, men må være operativ og være rede til å selv brette opp ermene for å ta i et tak, sier Nævra til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.