En av de to ungguttene FBI oppsøkte hjemme, har uttalt seg i et intervju på AntiOnline, et nettsted som har til hensikt å opplyse folk flest om datasikkerhet og sårbarhet. Gutten, som velger å kalle seg "Makaveli", oppgir at motivet for å gå ut offentlig, er å få publisert sin egen versjon av FBI-raidet.
I samtale med John Vranesevich på AntiOnline tirsdag denne uken, sier han at FBI ikke kom på døra mens han var inne på en ulovlig server. - Jeg var på IRC (Internet Relay Chat) og snakket med venner, sier han.
Videre i samtalen kommer han inn på en annen hacker, som han hevder er den personen FBI virkelig er etter. Personen, som ikke er fra USA, har ifølge Makaveli snoket seg inn på mer enn 400 servere tilhørende myndighetene. Gutten påstår også at det er minst 100 hackede servere i USA som FBI ennå ikke har oppdaget.
Det er personen bak disse innbruddene som er selve nestoren i miljøet rundt tenåringene som ble oppdaget av FBI. Gutten sier selv at det er denne personen som har lært ham alt han kan. Dette bekrefter Bill Zane, sjefen for nettoperatøren NetDex, sine uttalelser til pressen om at datasnokingen er organisert og har flere ennå ukjente aktører.
Det tok da heller ikke lang tid før den ukjente eksperten lot høre fra seg. Serverne hos NetDex har i hele år blitt brukt som inngangsport av datasnokerne, for å nå andre servere på nettet. Disse nettsidene ble hacket av "Analyzer" tirsdag. Dette gjorde han angivelig for å bringe klarhet i hvem som har snoket seg inn på hva. Hans klare melding er at tenåringen som kaller seg Makaveli, ikke står bak noe av datasnokingen. - Han vet ikke engang hvordan man slipper en trojansk hest i et system, skriver han. Uttrykket trojanske hester brukes om programmer som utgir seg for å gjøre noe annet enn de virkelig gjør.
For virkelig å bringe klarhet i hvem som skal ha kreditt for hva, velger også Analyzer å ta kontakt med AntiOnline. I denne samtalen bekrefter Analyzer, som han kaller seg, at tenåringen er under opplæring av ham, og at listen over de 200 hackede serverne FBI beslaglagte hos tenåringen, består av 400 til, som foreløpig bare han har oversikt over. - Mange av disse er såkalte klassifiserte datasystemer, forteller han og viser til servere både hos NASA og forsvaret. Hos NASA skal han visstnok ha funnet flere interessante dokumenter, men sier selv at de var tilgjengelige fordi en av de ansatte hadde lagret dokumenter på egene ubeskyttede hjemmeområder.
Han forteller at etter ca. to år som datasnoker, har det begynt å bli kjedelig, og at det er derfor han lærer opp andre.