DATATILSYNET

Datatilsynet mener Stavanger Ap brøt personvernloven

Datatilsynet mener Stavanger Arbeiderparti brøt personvernloven da de i fjor sendte politiske budskap til småbarnsforeldre på epost.

24. juli 2024 - 07:41

Datatilsynet ber partiet om en redegjørelse om det de betegner som brudd på to artikler i personopplysningsloven, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi har sendt et varsel med våre foreløpige vurderinger til Stavanger Arbeiderparti. De kan sende inn sine innspill til oss. Etter innspillene vil vi gjøre vår endelige vurdering, sier seksjonssjef Camilla Nervik i seksjon for offentlige tjenester i Datatilsynet, til Aftenbladet.

Sommeren 2023 mottok flere småbarnsforeldre en epost med politiske budskap fra partiet, som mente de hadde vært nøye med personvernet. Datatilsynet mottok flere klager fra mottakere av eposten.

– Hvis Datatilsynet lander på at Ap har brutt personvernregelverket, så vil vi ta det til etterretning. Vi har stor respekt for Datatilsynets rolle, og er opptatt av at Ap skal følge reglene, sier styreleder Sissel Beate Fuglestad i Stavanger Arbeiderparti.

meta, meta-logo, ki
Les også

Datatilsynet: – Det koker i det norske folk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.