WINDOWS 10

De gikk hardt ut med milliardmål, nå innrømmer de at det ikke er realistisk

Måltallet om en milliard installasjoner skulle inkludere PC-er, nettbrett, mobiler og spillkonsoller. Ifølge selskapet har rundt 350 millioner enheter installert operativsystemet. Selskapet anerkjenner nå at det målet ikke er oppnåelig.
Måltallet om en milliard installasjoner skulle inkludere PC-er, nettbrett, mobiler og spillkonsoller. Ifølge selskapet har rundt 350 millioner enheter installert operativsystemet. Selskapet anerkjenner nå at det målet ikke er oppnåelig. Bilde: NTB Scanpix
20. juli 2016 - 12:11

Microsoft gikk hardt ut og sa at de skulle ha én milliard brukere over på nyvinningen Windows 10 innen 2018.

Det målet når de ikke. Og teknologigiganten erkjenner nå selv at det ikke er oppnåelig.

– Det vil ta lengre tid

– Det vil ta lenger tid å nå målet om en milliard brukere, sier president, Yusuf Mehdi, for Microsoft sin Windows-avdeling til Toptechnews.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Måltallet om en milliard installasjoner skulle inkludere PC-er, nettbrett, mobiler og spillkonsoller. Ifølge selskapet har rundt 350 millioner enheter installert operativsystemet. 

Oppgraderingen til Windows 10 vil være gratis ut juli, men 2. august må brukere som ønsker seg det nye OSet betale for gildet selv. Prisen vil da ligge på rundt 70 kroner i måneden for bedriftskunder, skriver Zdnet.

Selskapet mener selv at det er det sviktende smarttelefonsalget som skal være deler av årsaken til at de ikke når milliardmålet.

Tapt ti milliarder dollar

På telefonsatsingen har Microsoft tapt rundt ti milliarder dollar alene.

Selskapet hevder at 96 prosent av bedriftskundene deres kjører på Windows 10-platformen.

– I de fleste tilfeller oppgraderer de fleste foretak hurtig til Windows 10 fordi de ser at trusselnivået er høyere nå enn før, og dermed ønsker de at sikkerhetsfunksjonaliteten i Windows 10 skal beskytte dem mot disse truslene, sier Mehdi. 

Ifølge ham koster et kyberrangrep rundt 96 millioner kroner per hendelse hos de største internasjonale selskapene, skriver Toptechnews. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.