BOKTIPS

Boktips: Hvordan poker kan lære deg å ta bedre beslutninger

I sitt tredje boktips denne sommeren omtaler Andreas Gravermoen boken «Thinking in Bets » av den tidligere poker-stjernen Annie Duke. Den handler om hvordan hvordan ta smartere beslutninger når du ikke har noe særlig å gå på. Den passer særlig for prosjektledere og rådgivere.

Andreas Gravermoen er seniorkonsulent i Sopra Steria. Denne sommeren kommer han med flere tips i Digi om faglig sommerlektyre.
Andreas Gravermoen er seniorkonsulent i Sopra Steria. Denne sommeren kommer han med flere tips i Digi om faglig sommerlektyre. Foto: Privat
Andreas Gravermoen, seniorkonsulent i Sopra Steria
14. juli 2024 - 15:58

Dette debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Ønsker du selv å bidra i debatten, enten med et debattinnlegg eller en kronikk, les retningslinjene våre her.

Sommeren er tiden for de store leseopplevelsene, og personlig har jeg hatt stor glede av å holde meg oppdatert på de ledende stemmene innen prosjekt og produktledelse. Denne sommeren gir jeg mine fire sterkeste anbefalinger til faglig påfyll i ferien. Nyt dem på stranden, fjellet eller hvor enn du befinner deg i sommer. Sjansen er stor for at du gleder deg for å komme tilbake på jobb og sette teori i praksis! 

Denne uken er det en svært interessant bok om å ta gode beslutninger, selv med vaklende underlag.

Den tidligere poker-stjernen Annie Duke, nå en av de nye stemmene innen adferdspsykologi, illustrerer hvordan flaks har en fremtredende rolle i alle beslutninger. Hvordan skal vi klare å ta gode valg dersom alt kan påvirkes av det tilfeldige? 

Valg = veddemål

Et sentralt tema i boken er at alle valg innebærer en form for veddemål, og hvert valg er et spill mot alle andre mulige utfall. Dette gjelder både gode og dårlige valg. Du kan være heldig med et dårlig valg eller uheldig med et godt valg.

Duke argumenterer for at dersom du trener deg opp til å bli komfortabel med usikkerhet og anerkjenne flaks som en variabel i alle beslutninger, vil du oppnå bedre resultater på sikt.

Gir nye tanker

Boken presenterer en rekke metoder for å ta i bruk denne veddemåls-tankegangen. De spenner fra å omfavne «jeg vet ikke» og redefinere hva vi mener med «feil» valg til hvordan identifisere og redusere vår egen forutinntatthet i beslutninger og å nøre opp under en utforskende tilnærming til problemløsning.

Denne boken har hjulpet meg å tenke nytt rundt beslutninger og våge å ta valg jeg vanligvis ikke ville gått for. 

Gå «all in» og ta sjansen på denne boken i sommer!

– Det har vært mange store ord om KI i det siste. Nå er det på tide å snu oppmerksomheten til fagfolkene våre, sette i gang med utprøving og se om vi finner områder der KI og annen spennende teknologi kan gi oss gevinster, skriver Skatteetatens IT-direktør Jørn Leonhardsen.
Les også

Digitalisering: Mer styring fra toppen er feil svar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.