Apple tyr igjen til lånemarkedet fremfor å ta direkte fra sin elleville pengebinge.
Etter siste rekordkvartal sitter de på nær 203 milliarder dollar i kontanter og lett omsettelige verdipapirer, også kalt kontantbeholdning.
Les også: Han tjener mest av alle
Billigere enn skatt
Samtidig øker Apple stadig vekk gjelden sin, som bare de siste tre månedene steg fra 40 til 47,4 milliarder dollar, skriver Techcrunch.
Det kan virke rart, men skyldes at store deler av selskapets inntekter og svulmende formue ligger saltet ned utenfor USA. Amerikanske skatteregler gjør det rimeligere å ta opp gjeld med obligasjoner enn å hente pengene fra konto i utlandet.
Apple er på ingen måte alene her. Mange amerikanske selskaper gjør akkurat det samme, men få tjener mer penger og ingen i verden har større markedsverdi.
Flere lovlige smutthull: Slik unngår Apple å betale skatt
Selger nye obligasjoner
Før helgen ble det klart at Apple utsteder nye kredittobligasjoner (rentebærende gjeldsbrev), denne gang i britiske pund. Tidligere har de solgt obligasjoner både i amerikanske dollar, euro, japanske yen og sveitserfranc.
Samlet planlegger de nå å hente inn minst 1,25 milliarder pund, tilsvarende 15,9 milliarder norske kroner.
Dette fordeler seg på gjeldsbrev eller rettere sagt obligasjoner som løper i 12 og 17 år med henholdsvis 3,05 og 3,60 prosent rente. Rentene blir utbetalt to ganger årlig fra og med 31. januar 2016.
Les også: Apple falt på børsen trass rekordtall
I sin redegjørelse til det amerikanske kredittilsynet skriver Apple at inntektene fra disse obligasjonene er planlagt brukt til generelle selskapsformål, inkludert tilbakekjøp av egne aksjer og utbetaling av utbytte til aksjonærene, ulike kapitalutgifter, oppkjøp og betaling av gjeld.
Det er standardfrasen Apple bruker i denne sammenheng.
Apple lanserte opprinnelig en ordning for tilbakekjøp av aksjer for 45 milliarder dollar, for å gi verdier tilbake til aksjonærene. Ordningen er senere blitt utvidet flere ganger og er nå på 200 milliarder dollar.
Så du denne? Nå blir Google-gründerne styrtrike