FORBRUKERTEKNOLOGI

Det er gøy å la seg narre

Her er noen av dagens beste aprilspøker med IT-vinkling.

David Hasselhoff opptrer i minst to av dagens aprilspøker. Her fra Googles Auto Awesome Photobomb.
David Hasselhoff opptrer i minst to av dagens aprilspøker. Her fra Googles Auto Awesome Photobomb. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2014 - 14:37

Så er det 1. april igjen, og tradisjonen tro har vi laget en oversikt hva være kolleger IT-selskaper og teknologiaviser har funnet på at aprilspøker denne gang. Noen egen aprilspøk på digi.no har derimot ikke vært å finne på flere år.

Google har som vanlig produsert en rekke aprilspøker.

I Google Maps-appene for Android- og iOS kan man nå fange Pokémon-figurer. Google skriver her at selskapet setter pris på personer som er villige til å ta en risk og samtidig er detaljorienterte. Dette er egenskaper som også en Pokémon-master må ha. Kombinasjonen av Pokémon og Google Maps skal gjøre det mulig for folk å trene opp disse ferdighetene og å konkurrere om å bli ansatt av Google.

Man trenger ikke å installere noen ny Google Maps-app. Det holder å skrive «press start» i søkefeltet for å komme i gang.

Som omtalt tidligere i dag, er Gmail ti år. I den forbindelse har Google introdusert nye selfie-temaer for brukergrensesnittet. Siden selfiene kan deles, kalles det hele for Gmail Shelfie (SHareable sELFIE). Noen av de mest populære vises nå på denne siden.

Auto Awesome er en populær fotofunksjon i Google+, men den er nå utvidet med Auto Awesome Photobombs, hvor David Hasselhoff lager litt ekstra «magi». Noen resultater kan man se her.

Hasselhoff er forøvrig også navnet på den nesten utgaven av XBMC. På den samme siden kan man også bestille en t-skjorte med teksten «Don’t Hassel the Hoff».

Google Translate har fått støtte for oversettelse til Emoji, men kun når den brukes i mobilutgavene av Chrome. Google skriver at weben vil bli mye mer effektiv dersom man kan uttrykke seg med Emojis i stedet for bare ord. Derfor skal Google Translate kunne tolke tekst, for eksempel flørting, og skifte ut teksten med en Emoji som gjør at det ikke er noen tvil om hva som menes.

Katter

Google mener at Chrome OS skal være tilgjengelig for alle. Derfor har det laget en utvidelse som gjør det mulig for katter å bruke systemet, nemlig Cat Keyboard. Utgangspunktet for utvidelsen er dette eldre (og reelle) ønsket om at både Chrome og Chrome OS skal kunne gjenkjenne og ignorere tastetrykk gjort av katter som vandrer over tastaturet.

Også Opera Software har langt erfaring med å lage aprilspøker, og interessant nok har også de hatt fokus på katter i år. Videoen nedenfor demonstrerer Cats by Opera-prosjektet, som er den første nettleseren som er skreddersydd («tail-or made») for katter. Nettleseren støtter blant annet TongueTouch-grensesnittet og PawPredict-teknologien, som skal kunne oversette adresser og søketekst fra katter. For eksempel når katten går over tastaturet til en iPad og «skriver» «34lkr34tottttt4<<<....uuuu», så betyr det egentlig «www.catnip4u.com».

Google-eide Nest har sammen med flyselskapet Virgin America kunngjort at passasjerene nå skal kunne kontrollere klimaet omkring deres eget sete. Det inkluderer både temperatur, vindstyrke og sol.

Chromecast, Netflix og Bitcoin

Våre kolleger i ComputerSweden skriver at Google-enheten Chromecast har forårsaket politisk krise fordi det viser seg at enhetene, kombinert med Netflix-appen og spesielle kretser (ASIC) i Netflix-servere ved et av Telenors serverhaller i nærheten av Holmenkollen, brukes til å utvinne Bitcoins. I alle fall i Sverige skal saken ha kommet opp på ministernivå. En skikkelig festlig sak.

Digital valuta er også en nyhet hos TechCruch, som i natt introduserte sin helt egen CrunchCoin. CrunchCoin skal kunne kjøpes med Litecoin, som kan kjøpes med Bitcoin, som igjen kan kjøpes for dollar.

Forskningsorganisasjonen CERN kunngjorde i dag at den i forbindelse med organisasjonens 60-årsjubileum skal gå fullstendig over til skrifttypen Comic Sans. Man skal nemlig ha kommet fram til at valg av skrifttype er avgjørende for hvor vellykket vitenskapelige presentasjoner kan være. Valget av skrifttypen skal ha blitt gjort etter flere uker med forhandlinger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

Flere av de store IT-selskapene jobber for tiden med å gjøre internett tilgjengelig for nye brukere, blant annet ved hjelp av ballonger eller droner. Samsung har laget en mikroruter, Fli-Fy, som kan festes på duer.

E-bøker blir stadig mer populært, men enkelte savner egenskapene til fysiske bøker. Stuff.tv melder nå om en ny e-bokleser fra Amazon, Kindle PaperScent, som leveres med en deksel som lukter som kan lukte som både gamle og nye bøker.

Våre kolleger i ITavisen viser at de har mer enn bare litt selvironi og forteller at Google Translate skal bli bærebjelken i avisens nye løsning for autopublisering av nyheter. Senere skal Googles oversettelsestjeneste også brukes til å moderere kommentarene til artiklene.

Til sist tar vi med at det vil være mulig å studere journalistene i Mediehuset Tek mens de er på jobb. Dette gjøres ved hjelp av live video.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.