BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: The X-Files Game

digi.no tester: Interaktiv X-Files-film

The X-Files Game, som kom på markedet i Norge i forrige uke, skuffer ikke. Store mengder med digital video og realistisk plott gjør spillet underholdende. Men man bør ha god tid og mye tålmodighet for å komme igjennom.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. aug. 1998 - 10:01
The X-Files Games.
The X-Files Games.

Uten å avsløre for mye av handlingen - det ville være synd - kan vi fortelle at dette spillet utgjør en helt ny episode i X-Files tv-serien. De fleste av de kjente karakterene fra serien er med. I tillegg til Mulder og Scully, treffer man blant annet visedirektør Skinner, Frohike, "Kreftmannen" og X. Det hele starter med at Mulder og Scully forsvinner under et oppdrag i Seattle, Washington. Ingen ser ut til å vite hva de gjorde der.

I spillet opptrer spilleren som junior feltagent Craig Joshua Willmore, en 35 år gammel FBI-agent stasjonert i Seattle. Han får i begynnelsen av spillet i oppdrag å hjelpe Skinner med å finne Mulder og Scully. Utstyrt med blant annet lommedatamaskin (PDA), mobiltelefon, bevisinnsamlingsutstyr, dirk og nattkikkert, starter de to agentene etterforskningen i Seattle og omegn. På det lokale FBI-kontoret har Willmore tilgang til FBIs databaser som inneholder blant annet informasjon om personer, telefonnummer og registreringsnummer på biler. Man har også tilgang til Seattles kriminaltekniske laboratorium.

«Kreftmannen» i X-Files.
«Kreftmannen» i X-Files.

Scenene i spillet er innspilt over en 7 ukers periode i Seattle og omegn, hvor det er opptak fra mer enn 30 forskjellige steder, inkludert FBI-kontor, likhus, moteller, laboratorier, leiligheter og lagerbygninger. Etterforskerne skal dermed dra mellom disse stedene for å samle inn informasjon som kan hjelpe dem med å finne de forsvunne agentene. Agentene vil i de fleste tilfellene snakke med personene de møter. I mange tilfeller kan brukeren velge hva slags holdning Willmore har overfor personene han møter, og ut fra dette vil personene reagere forskjellige. Dette kan påvirke den videre progresjonen i spillet.

PDA-en som brukes i The X-Files Game. <i>Skjermbilde:  digi.no</i>
PDA-en som brukes i The X-Files Game. Skjermbilde:  digi.no

Det meste av spillet går altså ut på dialog mellom personene og leting etter bevismateriale. Spesielt det siste kan være tidkrevende, da det er til dels svært vanskelig å finne det bevismaterialet som skal til før man kommer videre. Men etter hvert blir det mer fart på sakene og man havner i hva man kan kalle mer problematiske situasjoner. Da kan gode reflekser være godt å ha.

Atmosfæren i spillet er svært lik den man finner i serien. Mørke, tåkete, dystre scener er gjennomgangstonen. Lite farger, mest grått og brunt.

Videoformat er QuickTime, laget ved hjelp av Virtual Cinema 3.0 teknologien. Dette gjør at man får en følelse av å bevege seg rundt i omgivelsene i spillet. Men grafikken er krevende, og selv om spillet ikke inneholder noen 3D-effekter, bør man ha en relativt kraftig datamaskin for å ikke bli frustrert. Vi testet spillet på en PC med Pentium 166 og 64 MB minne og et enkelt 2 MB skjermkort. Dette gikk i perioder ganske bra, mens andre ganger hakket det fælt. Dette til tross for at Fox Interactive anbefaler en slik konfigurasjon, dog med 32 MB minne. Minimumskravet, en Pentium 120, blir helt klart for svakt i denne sammenheng. CD-ene inneholder også en Macintosh-utgave av spillet. Anbefalt konfigurasjon for denne plattformen er en 180 MHz PowerMac med 32 MB minne.

Hele spillet, som leveres på 7 CD-er (inkludert begge utgavene), krever minst 250 MB harddiskplass, men man kan også installere hele spillet på harddisken, hvis man har plass til det. Ellers vil man under spillets gang måtte bytte CD en del ganger. Til tross for at CD-ene leveres i en praktisk og oversiktlig mappe, burde produsenten, Fox Interactive, også tilby en DVD-utgave av spillet. Da hadde man sluppet unna med én plate.

Alt i alt synes vi at The X-Files Game er et underholdende og interessant spill, men det kan kanskje i perioder være litt stillestående og tålmodighetskrevende. Vi tror likevel at alle som ønsker å prøve seg som FBI-agent og som har interesse for det overnaturlige og X-Files, vil ha glede av dette spillet.

Spillet er allerede tilgjengelig i Norge og koster omtrent 450 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.