Det er en kjent sak at Elon Musks oppkjøp av Twitter ikke gikk helt knirkefritt. Mannen har så langt vært sparsom med å uttale seg om situasjonen, men i et ferskt intervju med britiske BBC snakker han omsider ut om rabalderet – som har vært alt annet enn enkelt.
I intervjuet kommer det blant annet frem at prosessen med å kjøpe den sosiale plattformen hadde en meget høy pris, ikke minst på det personlige planet.
Ekstrem smerte
– Jeg vil si at smertenivået har vært ekstremt høyt. Det har ikke vært en fest; det har vært en stressende situasjon de siste månedene, ikke en enkel en. Det har vært smertefullt, men det var noe som måtte gjøres, svarte Musk på spørsmål fra journalisten om hvorvidt han angrer Twitter-oppkjøpet.
Som kjent forsøkte Musk å trekke seg ut av oppkjøpet, med den begrunnelsen at Twitter hadde brutt en rekke betingelser i kontrakten, noe som startet en rettslig prosess med motsøksmål fra Musk.
Elon Musk: – Twitter kan gå konkurs
I den forbindelse fikk Musk også spørsmål om hvorvidt han egentlig ønsket å kjøpe Twitter i det hele tatt, eller om han gjorde det kun fordi han ville blitt tvunget til det som en konsekvens av rettssaken. Musk kom da med et overraskende ærlig svar.
– Ja. Ja, det gjorde jeg, sa han og la senere til:
– Jeg solgte masse Tesla-aksjer for å gjennomføre transaksjonen. Det hadde jeg ikke lyst til å gjøre, innrømte den kjente entreprenøren i intervjuet.
Ikke overraskende ble Musk også konfrontert med de kontroversielle masseoppsigelsene hos Twitter som skjedde kort tid etter overtakelsen. Som svar brukte Musk en heller dramatisk analogi.
Vil trolig snart begynne å tjene penger
– Du har fire måneder igjen å leve. 120 dager. Om 120 dager er du død. Hva gjør du, spurte han journalisten retorisk og refererte til det faktum at Twitter opplevde en alarmerende, negativ kontantstrøm rett etter oppkjøpet.
Skal vi tro den nye Twitter-eieren er saker og ting imidlertid i ferd med å snu for mikrobloggtjenesten. Ifølge Musk går Twitter nå mer eller mindre i null, og dersom alt går etter planen vil plattformen begynne å tjene penger i løpet av de neste månedene.
Musk hevder at de fleste av annonsørene nå er tilbake, og at det nå kun er noen få annonsører som ennå ikke har returnert til plattformen – men uten å nevne hvem disse er.
Som Digi.no rapporterte i november i fjor valgte en rekke selskaper å sette annonsering på pause på grunn av bekymringer rundt Musks overtakelse og hvorvidt han ville slippe til tidligere utestengte profiler. Sistnevnte er en prosess som allerede har begynt, og tidligere president Donald Trump er en av de som nå har fått lov til å komme tilbake.
Hele intervjuet med Elon Musk kan du finne hos BBC.
Rapport: Elon Musk vil sparke 75 prosent av Twitter-ansatte