MICROSOFT

EU anklager Microsoft for brudd på konkurransereglene

EU mener Microsoft har brutt unionens konkurranseregler ved å knytte kommunikasjonsplattformen Teams til den mye brukte programvarepakken Office.

EU mener Microsoft har brutt konkurranseregler. Bildet er fra selskapets lokaler i Bjørvika i Oslo.
EU mener Microsoft har brutt konkurranseregler. Bildet er fra selskapets lokaler i Bjørvika i Oslo. Foto: Marius B. Jørgenrud
25. juni 2024 - 12:37

EU-kommisjonen mistenker at teknologigiganten har gitt Teams en urettferdig fordel over andre kommunikasjonsplattformer ved å ikke gi kunder muligheten til å velge bort Teams når de kjøper Office-pakken.

Etterforskningen av Microsoft startet i juli 2023 da rivalen Slack Technologies, som står bak den populære kommunikasjonsplattformen Slack, la inn en klage.

EU-kommisjonen påpeker at Microsoft har begynt å tilby Office-pakker uten Teams, men sier at endringene ikke har vært tilstrekkelige og at det må gjøres mer for å opprettholde konkurransen i feltet.

Den velkjente Office-pakken inneholder blant annet Word, Powerpoint og Excel, og brukes i kontorer og skoler over hele verden.

Teams, som blant annet tilrettelegger for videomøter, ble svært populært under koronapandemien, da det ble langt vanligere med hjemmekontor og digitale møter.

Butikken til Apotek 1 på Tveita senter i Oslo var blant utsalgene som ble stengt på grunn av IT-problemer fredag.
Les også

Normal drift igjen: – Har jobbet hardt hele helga

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.