I går startet Facebooks utviklerkonferanse F8, og da Mark Zuckerberg inntok scenen var privatliv de første temaene han ville snakke om. Det er nemlig dette som står i fokus for den videre utviklingen av Facebooks plattformer, skal vi tro sjefen.
Zuckerberg innrømmet at selskapet har mye å gå på når det gjelder ivaretakelse av brukernes privatliv, noe de nå håper å rette på gjennom ulike endringer av tjenestene sine.
Ende-til-ende-kryptering
– Jeg skjønner at mange ikke er sikre på om vi er seriøse når det gjelder dette. Jeg skjønner at vi ikke har det beste ryktet når det gjelder brukernes privatliv, for å si det mildt. Men jeg er forpliktet til å gjøre dette bra og klar for å starte et nytt kapittel, sa Zuckerberg.
Rent konkret kunne Zuckerberg blant annet love at det nå skal jobbes med å gjøre ende-til-ende-kryptering til standard i den populære Messenger-appen.
Ende-til-ende-kryptering er allerede på plass i den hemmelige samtalefunksjonen i Messenger, men skal altså bli standard både i Messenger og andre Facebook-tjenester etter hvert, uten at det foreligger et konkret tidspunkt.
Facebook kunne for øvrig avsløre at videosamtaleproduktet Portal skal lanseres i Europa til høsten. Samtidig skal WhatsApp-appen komme til Portal, og ende-til-ende-kryptering vil implementeres for alle samtaler, kan Facebook love. Portal er et produkt som slår sammen kamera, skjerm og mikrofoner, og som er spesialdesignet spesifikt for videosamtaler.
Vil begrense utvikleres tilgang til data
Uten at det nødvendigvis er sikkerhetsrelatert hadde Facebook for øvrig et par andre Messenger-nyheter, nemlig at appen nå skal bygges på nytt fra grunnen for å gjøre den kjappere og ta mindre plass, og at det kommer en ny PC-versjon av appen.
Ifølge Zuckerberg skal den nye personvernsatsingen også omfatte selve måten selskapet jobber på. Dette vil blant annet innebære at selskapet skal ytterligere begrense hvor mye data utviklere som bruker Facebooks tjenester skal ha tilgang på fra brukere.
Facebook-sjefen sier han anerkjenner at dette vil gjøre jobben noe vanskeligere for utviklere, men at det vil gå seg til etter hvert. akkurat hvilke begrensninger det dreier seg om er ikke helt klart.
I tillegg vil selskapet i tiden fremover satse mer på åpenhet i arbeidet med utvikling av tjenestene sine, som blant annet vil innebære større bruk av eksterne konsulenter og eksperter.
Av andre nyheter kunne Facebook kunngjøre at de lanserer to nye VR-briller. Oculus Quest er en alt-i-et-pakke som ikke krever PC eller mobiltelefon, og Oculus Rift S er en forbedret utgave av de eksisterende Rift-brillene. Slipptidspunktet er 21. mai.
Alle nyhetene finner du hos Facebook.
Les også: Facebook brukte 170 millioner kroner på å beskytte sjefen i fjor »