– Det er ikke noe som heter «absolutt privatliv» i USA.
Det sier FBI-direktør James Comey på en sikkerhetkonferanse i Boston onsdag.
Med det mener den amerikanske etterretningsdirektøren at det finnes en avtale mellom rettsvesenet og borgerne nedtegnet i grunnloven som pålegger amerikanerne å fortelle om fortroligheter når en amerikansk dommer ber dem om det.
Kryptering stikker kjepper i hjulene
Comey mener dagens krypteringsteknologi stikker kjepper i hjulene for dette prinsippet, og går nå i front for at ny krypteringsteknologi skal ha innlagte svakheter.
FBI direktøren mener det er kritisk at myndighetene har mulighet til å hente ut krypterte data i en etterforskning.
Videre påpeker Comey at FBI har bare har klart å åpne 43 prosent av 2 800 krypterte objekter som de har tatt beslag i igjennom kriminaletterforskninger.
9 000 dokumenter avslører myndighetene
Uttalelsene kommer i kjølevannet av Wikileaks-publiseringen tirsdag. Nærmere 9 000 dokumenter avslører hvordan CIA er i stand til å bryte seg inn i datamaskiner, mobiltelefoner og moderne TVer.
CIA ønsker ikke å bekrefte innholdet i «Vault 7»-materialet. Wikileaks hevder lekkasjen er den største samlingen av konfidensielle dokumenter fra et etterretningsorgan noensinne.
WikiIeaks sitter på store mengder dokumenter
Varslernettstedet beskriver en mengde såkalte kybervåpen, ondsinnet programvare og verktøy for å knekke seg inn i blant annet operativsystemer som iOS, Android, MacOS, Windows og Linux.
Alt i alt skal CIA sitte på en katalog med over tusen ulike hackerverktøy, trojaner, virus og skadevare.
Wikileaks hevder å være i besittelse av filene, men de holdes inntil videre tilbake.
Varslernettstedet røper torsdag at dokumentene som foreløpig er lekket bare er én skarve prosent av det totale dokumentomfanget.