FIBERNETT

Fibernett sabotert i flere deler av Frankrike

Fiberoptiske nettverk er sabotert i flere deler av Frankrike, opplyser landets myndigheter. Rundt 11.000 personer er rammet. 

Flere franske departementer er rammet av sabotasjen.
Flere franske departementer er rammet av sabotasjen. Foto: Alex Pantling/Pool via Reuters/NTB
29. juli 2024 - 09:39

Ifølge den franske avisa Le Parisien er det telekommunikasjonsselskapene SFR og Bouygues som er rammet. Problemet gjelder fastlinjer, og ikke mobilnettet.

Sabotasjen skal ha blitt utført natt til søndag i de franske departementene Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Herault, Meuse og Drome.

– Denne vandalismen er feig og uansvarlig, sier statssekretær Marina Ferrari i Frankrikes digitaliseringsdepartement, og legger til at det jobbes med å få alle tjenestene tilbake i sving.

Franske myndigheter melder at rundt 11.000 personer er rammet av sabotasjen.

Mandagens hendelse kommer få dager etter at det franske jernbanenettverket ble utsatt for sabotasjehandlinger som førte til store trafikkproblemer. Det er så langt ukjent om de to hendelsene er knyttet sammen.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sa tidligere mandag at mye tyder på at det var venstreekstremister som sto bak sabotasjen på tognettverket.

Frankrike er for øyeblikket vertsland for OL. Øvelsene avholdes hovedsakelig i Paris, men noen finner også sted utenfor landets hovedstad. Le Parisien skriver at OL ikke er påvirket av den siste sabotasjehendelsen.

Også i forrige ukes sabotasjeaksjoner mot de franske TGV-hurtigtogene, var det fiberkabler som ble ødelagt, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Ved tre sentrale TGV-linjer nord, øst og vest i Frankrike ble fiberoptiske signal- og kommunikasjonskabler kappet eller tent på.

Aksjonene førte til forsinkelser som berørte flere hundre tusen togpassasjerer.

Les også

Feilen er løst: Hadde problemer med kortbetaling i hele Norden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.