AVTALER & KONTRAKTER

Finn.no kjøper seg inn i Videocation

Finn.no investerer i norsk plattform for nettkurs.

Administrerende direktør i Videocation, Marius Olsen, er fornøyd med å ha fått Finn.no inn på eiersiden.
Administrerende direktør i Videocation, Marius Olsen, er fornøyd med å ha fått Finn.no inn på eiersiden. Foto: Pressemelding/Videocation
4. juni 2020 - 18:00

Finn.no kjøper opp rundt ti prosent av den norske læringsplattformen Videocation, melder sistnevnte i en pressemelding.

– Finn.no ser et stort potensial innen «edtech»-området, og Videocation har bygd opp en solid norsk plattform hvor kurs- og kompetanseutvikling enkelt tilbys bedrifts- og privatmarkedet i en Netflix-basert løsning, sier administrerende direktør i Finn.no, Christian Printzell Halvorsen, i pressemeldingen.

Tette bånd fra før

Finn.no og Videocation var ikke akkurat ukjente for hverandre før dette oppkjøpet. Styreleder og medgründer bak Videocation, Terje Seljeseth, var selv med på å stifte Finn.no i 2000, og var administrerende direktør der frem til 2009.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Administrerende direktør for Videocation, Marius Olsen, er dessuten tidligere direktør for plattform- og teknologitrender i Finn.no-eieren Schibsted. Olsen uttaler i pressemeldingen at de er svært fornøyde med å ha fått Finn.no inn på eiersiden.

– Det er ingen tvil om at Videocation.no nå opplever økt etterspørsel i lys av dagens koronasituasjon, da mange sitter på hjemmekontor og en større andel arbeidstakere er permitterte, sier han.

– Det at videolæring både er kostnadseffektivt og miljøbesparende sammenlignet med tradisjonell kursvirksomhet, gjør oss trygge på at veksten vi nå ser i videolæring kommer til å vedvare også i kjølvannet av koronasituasjonen.

Seljeseth mener det bør være gode grunner til å heie på en norsk plattform for opplæring.

– Norge har tradisjonelt vært svake når det gjelder å etablere internettplattformer som unektelig er et av verdens største vekstområder. Vi ser daglig hvordan store amerikanske eller kinesiske plattformer blir fullstendig dominerende innen sine områder, sier han.

Ifølge pressemeldingen utvikler Videocation egne kurs, men gir også bedrifter mulighet til å lage egne kurs til sine ansatte. Selskapet har etablert et eget studio i Oslo med flerkameraproduksjon, og benytter seg blant annet av visuelle virkemidler som digital tvilling, 3D-animasjoner og miljøplassering.

De to kablene som mistenkes å ha blitt kappet av det kinesiske lasteskipet Yi Peng 3, er reparert etter å ha vært ute av drift i ti dager.
Les også

Kabeleier: Vil ha regel­endringer som øker sjansen for at kabelkuttere blir tatt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.