USA forbyr føderale kontorer å bruke programvare fra det russiske datasikkerhetsfirmaet Kaspersky Lab.
Det skjer etter at amerikansk etterretning i lengre tid har gitt uttrykk for mistanke om at selskapets IT-produkter er sårbar for påvirkning fra Kreml og russisk spionasje, melder nyhetsbyrået Reuters.
Forbudet gjelder både løsninger og tjenester, enten de er levert direkte eller indirekte fra det russiske IT-selskapet. Offentlige etater gis en frist på 90 dager til å begynne å fjerne produktene.
Departementet for innenlands sikkerhet (DHS) har sendt ut direktivet på bakgrunn av etterforskningen av de mulige forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkamp, skriver NTB.
- Mer spion-angst: Kaster ut kinesisk IT-utstyr
– Grunnløse påstander
Kaspersky sier i en pressemelding at de er skuffet over direktivet og insisterer på at «de ikke har noen uetisk tilknytning eller assosiasjon til noen land, inkludert Russland».
– Kaspersky har aldri hjulpet, og kommer heller til å bistå, noen lands myndigheter med kyberspionasje eller offensive kyberoperasjoner. Det er bekymringsverdig at et privat selskap blir betraktet som skyldig inntil det motsatte er bevist, på bakgrunn av geopolitiske forhold. Vi ser fram til å samarbeide med DHS, fordi vi mener at en dypere undersøkelse vil vise at påstandene er grunnløse, heter det i kunngjøringen.
Da flere dataangrep rammet store deler av verden i sommer, var Kaspersky blant datasikkerhetsfirmaene som spilte en viktig rolle i etterforskningen av virusene.
Kaspersky ble opprettet i 1997. Firmaet er kjent for sine produkter innen antivirus og datasikkerhet.
Den amerikanske butikkjeden Best Buy opplyste onsdag at de avbryter den ti år lange avtalen med firmaet og stanser alt salg av Kasperskys programvare.