Fortinet etablerer seg i Norge

Viderefører det nære partnerskapet med Exclusive Networks (Trygg Data).

Fortinet 3950 leverer en gjennomstrømning på opptil 120 gigabit per sekund.
Fortinet 3950 leverer en gjennomstrømning på opptil 120 gigabit per sekund.
18. jan. 2012 - 11:43

Fortinet, global leverandør av IT-sikkerhetsprodukter til bedriftsmarkedet, er i ferd med å bygge opp en egen tilstedeværelse i Norge. Mangeårig frontfigur for Citrix i Norge, James Dudek, har fått oppgaven som «major account manager». Foreløpig er han alene som Fortinet-representant her i landet, han får med seg en teknisk person innen et par uker, sier Fortinets Nord-Europa-ansvarlige Peter Ruijters til digi.no.

– Vi trenger ikke så mange folk i Norge. Vi har utpekt Exclusive Networks til gull partner. Exclusive er en europeisk organisasjon og forblir vår ene distributør i Europa.

Fortinet har tradisjonelt vært frontet av Trygg Data i Norge. Exclusive kjøpte Trygg Data i november 2010. Ruijters mener de har tilført Fortinet et solid fotfeste blant små og mellomstore bedrifter, i tillegg til noen store kunder, som Telenor.

– Årsaken til at vi etablerer en egen organisasjon i Norge er at vi nå ønsker å nå flere av de store bedriftene i Norge. Det dreier seg om markedsføring. Alt salg skjer gjennom partnere. Vi vil aldri selge direkte.

Fortinet tilbyr helhetlig IT-sikkerhet under merkelappen UTM, «unified threat management». Produktene omfatter dedikerte bokser, som også er tilgjengelige som virtuelle maskiner. Porteføljen har stor bredde i både funksjonalitet og ytelse. Prisen varierer fra 300 dollar til en million og oppover.

I Gartners «Magic quadrant for unified threat management» stiller Fortinet i lederkategorien, sammen med Fortinet, SonicWall, WatchGuard og erkekonkurrenten Check Point. Cisco og Juniper har status som «utfordrere», mens IBM er «nisjeaktør».

I en undersøkelse gjort i andre kvartal i fjor anslo IDC Fortinets markedsandel innen «unified threat management» til 17 prosent. Check Point på andre plass hadde 13,2 prosent, deretter kom Juniper med 8,9 prosent, SonicWall med 7,5 prosent og Cisco med 6,9 prosent.

I motsetning til flere av konkurrentene, kjøper ikke Fortinet teknologi fra andre, men satser på å utvikle alt på egen hånd. Ikke en gang når det gjelder antivirus, innlemmes noe fra eksternt hold.

– All utvikling skjer innom huset, sier Ruijters. – Vi har for eksempel 125 spesialister som ikke gjør annet enn å arbeide med ulike typer signaturer, med tanke på antivirus, snokvern og så videre.

Ruijters er spesielt stolt over at uavhengige BreakingPoint nylig har testet sammenliknbare brannmurer for bedriftsmarkedet, og fastslått at Fortinet Fortigate 5140B leverer en gjennomstrømning på 559 gigabit per sekund, mot 200 for Check Point 61000 og 150 for Juniper SRX 5800.

Fortinet ble etablert i 2000 og teller i dag 1500 ansatte fordelt på 31 kontorer. Omsetningen i 2011 anslås til i overkant av 400 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.