RESULTATERFINANS

Framfab kutter i norske storbyer

Konsulentselskapet Framfab kutter 25 ansatte i Oslo, Bergen, Stavanger. Dermed har norske Framfab gjennomført sin del av kuttene som ble pålagt fra Sverige.

20. apr. 2001 - 09:17

Som tidligere spekulert i mars, kutter Framfab i den norske staben. Som en del av ren restrukturering hvor 200 må gå i Sverige og 200 internasjonalt, fjerner nettkonsulentselskapet 25 mennesker.

Det innebærer at det er 1.800 mennesker igjen i konsernet.

Meldingen fra Norge kommer få dager etter at Framfab sentralt i Sverige melder om at de har inngått en allianse med datagiganten EDS.

Dermed selges kontorene i Oslo, Bergen og Stavanger til EDB Business Partner, et selskap som er et resultat av en fusjon mellom Telenor Programvare og EDB.

I en pressemelding skriver EDB at selskapet har som formål å styrke konsernets konsulentprofil og etablere forretningsområdet EDB Business Consulting som skal bli ledende i Norge.

Framfab på sin side sier at dette er gjort for å redde skuta fra å synke:

- Framfab restrukturerer for å få full fokus på vår kjernevirksomhet. I denne prosessen har vi stått på for å sikre at våre ansatte fortsatt skal ha et ansattelsesforhold. Vi er glade for å ha lykkes med det, mener Per Olav Andersen som er administrerende direktør i Framfab AS.

Dermed er det igjen en stab på 50 mennesker som alle er lokalisert i Halden, byen der Framfab gjorde sitt første oppkjøp i Norge i et selskapet som den gang het MakeIT. Fra å være svært ekspansive, er kravene fra eierne i dag at de må bli lønnsomme for enhver pris.

Det tror Erling Brøndmo, markedsdirektør i selskapet, at de nå skal greie.

- Vi er nede på grunnfjellet. Jeg har tro på at vi ved å ha fokus på kjernevirksomhet som strategi, prosjektledelse, kommunikasjon, design og teknologi skal greie oss i det norske markedet, sier han til digitoday.no.

- Men hvorfor trekker dere virksomheten ut av storbyene?

Brøndmo hevder at salget av kontorene i storbyene ikke innebærer tap av markedsandeler.

- Vi kommer fortsatt til å ha en nærhet til det norske markedet, sier han.

Fjorårets resultat vil han ikke røpe, men innrømmer at det ble underskudd:

- Det vi så, var at vi hadde kontroll frem til sent på høsten i fjor. Da reverseringen satte inn fulgte vi med. Totalt sett gikk vi med underskudd, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.