BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gelébjørn banker fingeravtrykkssensor

Ved hjelp av materialer du finner i godtebutikken har japanske forskere overlistet biometriske fingeravtrykkssensorer. 80 prosent av systemene sviktet.

21. mai 2002 - 06:14

Det er alt annet enn godteri for sikkerhetsbransjen som blir presentert av den japanske forskeren Tsutomu Matsumoto og hans kolleger: 80 prosent av alle fingeravtrykkssensorer lar seg lure av falske fingre, laget av samme materiale som gelébjørner og annet snadder.

Tester Matsumoto og hans team har gjort, viser at det er sjokkerende enkelt å forfalske fingeravtrykk, enten de støpes direkte fra en finger eller lages av fingeravtrykk en finner på for eksempel glass eller andre harde overflater.

Det første eksperimentet ble gjort ved at en tok avstøpning av en finger ved hjelp et form-materiale en finner i de fleste hobby-butikker, for så ganske enkelt å tømme gelatin i formen.

Disse fingrene lurte 80 prosent av alle fingeravtrykkslesere, som er base i en rekke sikkerhetssystemer som skal trygge data, bygninger eller andre kritiske systemer.

Les også:


PDF-dokument


Forskerne ved Graduate School of Environment and information Services i Yokohama har flere dårlige nyheter til de som satser på fingeravtrykkssikkerhet - de klarte også å lage falske fingre med utgangspunkt i fingeravtrykk satt på glass.

Først ble avtrykket herdet ved hjelp av lim som fester seg til profilene i avtrykket, som består av svette og hudceller. Deretter ble avtrykket fotografert, og ved hjelp av enkle kommandoer i Photoshop ble kvaliteten på bildet øket så kontrastene mellom avtrykk og underlag ble større, ifølge BBC.

Bildet ble så overført til et fotosensitivt ark, etset i kobber for å lage et tredimensjonalt trykk, og deretter brukt til å sette avtrykk i en annen form. Deretter var det bare å lage nok en gelatinfinger, og vips! - 80 prosent av fingeravtrykksleserne lot seg lure igjen.

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier mener resultatene er imponerende - for å si det mildt. Han mener forskningsresultatene kan være nok til å sette en stopper for alle slags fingeravtrykks-baserte sikkerhetssystemer.

Dr. Matsumoto og kollegene viste frem forskningsresultatene allerede i januar, på konferansen Electronic Imaging 2002, men resultatene har først nå fått oppmerskomhet i internasjonale medier.

PDF-dokumentet viser en rekke bilder av prosessen, og har også lister over hvilke sensorer som lot seg lure. Les det her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.