AVTALER & KONTRAKTER

Get vurderer å bli mobiloperatør

Dette vil oppkjøpet bety for kundene.

Gunnar Evensen, for anledning i supermanndrakt, tror på store synergier mellom Get og danske TDC.
Gunnar Evensen, for anledning i supermanndrakt, tror på store synergier mellom Get og danske TDC. Bilde: Get
15. sep. 2014 - 14:20

Avtalen om å selge Get til danske TDC for 13,8 milliarder kroner ble signert rett før klokken 8 mandag morgen.

Fusjonen vil skape en nordisk gigant i kabel-tv- og bredbåndmarkedet med 1,7 millioner husstander på kundelisten.

– Vi tror dette er veldig positivt for selskapet, forteller Get-direktør Gunnar Evensen til digi.no.

Lite vil endre seg for Get-kundene med det første. Samtidig er Evensen klar på at han ser flere synergieffekter mellom den danske og norske virksomheten.

– I den første fasen blir det ingen store endringer for kundene, men den danske kabelvirksomheten har en del spennende løsninger. Vår plattform kan også være spennende for det danske markedet.

TDCs kabelvirksomhet YouSee i Danmark har blant annet utviklet en strømmetjeneste for video-on-demand, som Evensen trekker fram som interessant.

– Den passer godt sammen med vår tv-app for iPhone og iPad, og i morgen lanserer vi også en løsning for Android i det norske markedet. TDC har også en musikkstrømmetjeneste som så vidt jeg vet er størst i Danmark. Det ligger en del ting vi kan overføre mellom Norge og Danmark, mener han.

Get som mobiloperatør

Get har ingen planer om å endre firmanavn i Norge. Til det er merkevaren for sterk. Derimot betyr oppkjøpet at det åpner seg en mulighet for å tilby mobiltelefoni til norske brukere.

– TDC er jo en sterk mobilaktør i Norden. Vi har lenge sett på om det er naturlig at også vi går i gang med det. Dette er noe vi nå skal se på. Vi er jo en dataleverandør i dag, og tenker at dette kan være en naturlig videreføring, sier Gunnar Evensen.

Det blir i så fall som virtuell operatør eller såkalt MVNO (Mobile Virtual Network Operator). TDC leier i dag infrastrukturen til Telenor for å leverer sine tjenester til bedriftsmarkedet. Get tenker seg et slikt samarbeid, men myntet på forbrukermarkedet.

Get-sjefen føler seg trygg på at konkurransemyndighetene ikke vil finne noe å utsette på fusjonen.

– Vi føler at [fusjonen] øker konkurransen i det norske markedet, så vi regner ikke med at tilsynet vil gi oss problemer.

Foreløpig er det for tidlig å si noe om eventuell samlokalisering. I likhet med Get har TDC sitt norske kontorbygg i Nydalen i Oslo.

– Det ligger så nærme at jeg kan hinke ned til dem på fem minutter. Men vi er ikke kommet så langt som å diskutere dette. Nå gleder jeg meg til å møte TDC-organisasjonen og snakke med dem for å legge en felles plan.

Get har rundt 800 ansatte. TDC har om lag 180 medarbeidere i Norge. Alle blir med videre og det sammenslåtte selskapet får dermed omtrent tusen ansatte.

Raskere nett - ikke billigere

I tiden fremover skal Get lansere nye brukergrensesnitt til sine kabel-tv- og bredbåndbokser, samt flere nye tjenester som kommer uavhengig av fusjonsplanene.

– Blir det også raskere bredbånd?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

– 200 megabit er jo ikke så gærent. Jeg føler vi er godt posisjonert i markedet, men vi har planer om å lansere enda raskere bredbånd i løpet av inneværende år, selv om det er få kunder som etterspør dette.

Evensen kan imidlertid ikke love lavere priser i tiden som kommer.

Halv milliard rikere

Selv kan Get-sjefen innkassere godt over en halv milliard kroner på salget, ettersom han eide rundt 4 prosent av aksjene. Ytterligere fjorten andre kolleger i Get satt samlet på en tilsvarende aksjepost. Dermed er det mange i selskapet som nå får solide utbetalinger.

Majoriteten var eid av de to amerikanske investeringsfondene Quadrangle Capital Partners og Goldman Sachs Capital Partners, som kjøpte Get for 5,8 milliarder kroner i 2007.

Get-sjefen bedyrer at han ikke er så opptatt av pengene.

– En del av investeringsfondenes filosofi har vært at de ønsker lik fordeling av smerte hvis det ikke går bra, og en fornuftig deling hvis det går bra. Det var ikke gitt at vi skulle lykkes, men vi har klart å bygge selskapet videre med tosifret vekst hvert eneste år, sier Evensen, som også blir med videre som leder av virksomheten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.