Flere av Silicon Valleys største og mest profilerte selskaper, blant disse Facebook, Google, Dell, HP og eBay, har tatt side med Samsung i den pågående patentrettsaken mellom det koreanske selskapet og Apple (via Inside Sources).
Rettsprosessen har pågått siden 2011, og innholdet er ganske kjent: Apple har gjentakende ganger beskyldt Samsung for å ha kopiert iPhone og teknologiene rundt da de utviklet sine Galaxy-smartmobiler. Beskyldningene omfatter elementer som multitouch-skjermer, avrundede hjørner og zoomfunksjonalitet.
Les også: Apple og Samsung kutter ut kranglingen.
- Vil ødelegge for alle
De profilerte selskapene har nå valgt å skrive under et dokument som oppfordrer retten til å ta hensyn til hvordan teknologibransjen fungerer. Ifølge dokumentet mener selskapene at å dømme Samsung til å betale Apple for brudd på patentloven vil føre til et skred av tilsvarende søksmål, som vil være ekstremt ødeleggende for bransjen som helhet.
En slik avgjørelse vil lede til absurde resultater, står det i henvendelsen, og vil ha ødeleggende innvirkning på selskaper som bruker milliarder hvert år på forskning og utvikling av komplekse teknologier og komponenter.
Teknologiens natur er slik at dagens produkter inneholder tusenvis av individuelle komponenter, både maskinvare og programvare, og disse kan ikke settes i en bås under en juridisk patentdefinisjon, mener selskapene.
Et eksempel som brukes er om et selskap lager en TV med en komponent som krenker en patentrett, kan dette selskapet bli påkrevd å betale hele inntjeningen for hele TV-settet, uansett hvor ubetydelig den ene krenkende komponenten skulle vært. Eller om ett patentstridig ikon i programvaren, som utgjør noen linjer med kode ut av millioner, og som kun sees sporadisk, skulle føre til at eieren av patentet skulle få alle inntektene fra produktet eller plattformen.
Tidligere i år ble summen Samsung skal betale til Apple redusert til 548 millioner dollar fra opprinnelige 930 millioner, men Samsung mener fortsatt at de bare skal betale for patentene de har krenket. Nå som selskapet har støtte fra såpass mange tungvektere, kan det hende at retten snur.