Documaster er et norsk programvarehus som lager egen frittstående arkivkjerne. På knappe fire år har oppstartbedriften rukket å vokse til 45 ansatte.
– Det er nesten som å gi seg rett før selskapet slår ut i full blomst. Det kom litt som lyn fra klar himmel for alle, sier medgründer Pål Reinert Bredvei, om det å takke av som administrerende direktør og forlate selskapet.
Valget om å slutte ble møtt med en blanding av sjokk og god forståelse, forteller Bredvei, som var lei av å pendle fra Sandefjord til kontoret i Oslo og nå ønsker å prioritere familien.
Anders Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør. Han begynte i Documaster som teknologidirektør for et drøyt halvår siden. Den nye sjefen har en 16 år lang og relevant karriere bak seg med flere lederstillinger i Software Innovation.
Samtidig går utviklingssjef og medgründer Dimitar Ouzounov nå inn i rollen som teknologidirektør.
Vekst og internasjonale ambisjoner
Arkiv er en lovpålagt nøkkelkomponent i applikasjonsporteføljen til offentlig sektor. Det er et nisjemarked preget av en liten håndfull store leverandører av komplette saks- og arkivløsninger.
Her har Documaster likevel klart å bite godt ifra seg seg. Utfordreren kan skilte med over hundre installasjoner, med Helsedirektoratet, Oslo kommune og Trondheim som de største på kundelisten.
Før ny toppsjef tar fatt på neste etappe har virksomheten rukket å etablere salgskontor i San Francisco, de har bygd opp en egen teknologiavdeling i den bulgarske hovedstaden Sofia som nå teller 30 utviklere, og de er i startgropa med etablering i Sverige.
– Jeg er glad for å ha blitt gitt muligheten til å lede Documaster. Jeg kom til Documaster for å kunne bruke min erfaring fra programvareindustrien til å skape videre innovasjon og bidra til at produktene får fornøyde brukere over hele verden, sier Anders Johnsen i en kunngjøring.
Verdivalg
Selskapet er nå kommet i en fase hvor de ikke lenger er så personavhengige. Med barn på 9 og 11 år hjemme i Sandefjord, ønsket medgründeren å gjøre et verdivalg.
– Balansen mellom jobb og familieliv ble etter hvert for krevende. Jeg ønsker å være mer til stede i hverdagen til barna, og da syntes jeg det ble litt tøft med Oslo-pendling, sier Bredvei.
Han forlater et selskap der både kompetansen og den finansielle situasjonen er bunnsolid, slik han ser det. Det svenske investeringsselskapet Summa Equity gikk i fjor inn med 100 millioner kroner i virksomheten.
– Hadde det vært grus i maskineriet, mørke skyer eller likviditetsproblemer, da kunne jeg ikke forlatt skuta. Nå er vi i en intensiv vekstfase og jeg ønsket ikke å være flaskehalsen.
Det han kaller en fantastisk reise er ved veis ende, men han lover å heie videre på selskapet fra sidelinjen. Hvor karrieren går videre er foreløpig uklart, men målet er å forbli i IT-bransjen og kanskje finne noe i Vestfold-regionen.