Først var det musikk og så film som ble rammet av piratkopiering, men i det siste har ulovlig kopering av TV-programmer skutt i været. Deler av piratkopieringen av serier som Lost og Desperate Housewifes skyldes at TV-selskaper rundt i verden ofte ligger langt bak sendingene i USA.
Men nå har to av de største TV-selskapene i USA åpnet for fritt salg av episoder - også kalt TV-on-demand. TV-bransjen har hittil strittet i mot, men nå har CBS og NBC gitt seg overfor amerikanske kabel- og satellitt-selskaper, skriver Wall Street Journal.
Dette vil la disse selskapene la sine kunder betale og se på gitte TV-episoder og program akkurat når de vil og ikke når TV-selskapene sender dem. Dette kalles TV eller video "on demand".
Tidligere i september har den tredje store TV-selskapet ABC åpnet for salget av TV-serier som Lost gjennom iTunes. Kundene kan dermed se på seriene både på sin video-iPod og sine PCer.
Endringen er viktig også for norske TV-seere, for mye av det mest populære TV-programmene her i Norge kommer fra USA. Her i Norge tilbyr flere bredbåndsselskaper og satellitt/kabel-selskaper videofilm on demand, men TV-serier som Friends eller CSI har glimret med sitt fravær.
De norske TV-selskapene, blant annet NRK og TV2, serverer denne muligheten på Internett. Men oppløsningen/kvaliteten har vært begrenset og de amerikanske populære seriene har manglet.
- Dette er positivt. Dette er et klart og sterkt signal om hva norske TV-seere kan vente seg i nær fremtid, sier Morten S. Larssen, markedssjef i UPC Norge til digi.no. De fleste store aktører i bransjen, inkludert UPC, bygger opp muligheter for å tilby denne type friere TV-valg. Dette har jo en del bredbåndsbrukere fått smake på fra NRK og TV2.