Google har siden 2010 investert i en rekke leverandører av fornybar energi. Samtidig har selskapet i stadig større grad kjøpt elektrisitet fra leverandører som kun satser på fornybar energi. Ifølge Bloomberg New Energy Finance er Google nå det selskapet i verden som kjøper mest fornybar energi, dersom man ser bort fra rene strømleverandører. Amazon kjøper under halvparten så mye som Google, men er likevel en klar nummer to.
Nå har Google forpliktet seg til å kjøpe elektrisitet med en samlet effekt på 2,6 gigawatt fra leverandører som genererer strømmen ved hjelp av sol- og vindkraft. Dette tilsvarer det maksimale effektbehovet Google venter å ha globalt i 2017.
I fjor brukte selskapet totalt 5,7 terawatt-timer med elektrisitet.
Les også: Apple skal bli 100 prosent grønt
Uklart hvor den brukes
Dette betyr likevel ikke at hvert elektron som flytter seg gjennom strømkablene til Googles avdelinger, vil stamme fra en fornybar kraftkilde. I så fall måtte dette leveres via egne strømnett, noe som ikke er tilfellet.
Men det betyr at all den elektrisiteten selskapet ventes å ha behov for i 2017, vil bli kjøpt fra leverandører av fornybar energi, først og fremst basert på vindkraft. Denne elektrisiteten leveres til det lokale strømnettet, hvor den som vanlig fordeles på kundene.
Et annet problem med den typen fornybar energi som Google har valgt å satse på, er at den er ustabil. Det blåser vanligvis ikke hele tiden, og solenergi fungerer bare på dagen. Derfor er også Google avhengige av elektrisitet som leveres av andre leverandører, men det er leverandøren av vind- og solkraft som får betalt av selskapet.
Google opplyser for øvrig at selskapets datasentre nå får 3,5 ganger så mye regnekraft ut av den elektriske energien som for fem år siden. Men dette skyldes mer energieffektiv maskinvare, ikke at energien kommer fra fornybare kilder.